Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Var Lucia hos statsministeren

Stenbråten-elever var Lucia hos statsminister Jens Stoltenberg mandag morgen . Han inntok bestefarpositur med barn på fanget mens de unge fikk stille spørsmål.
Stenbråten-elever var Lucia hos statsminister Jens Stoltenberg mandag morgen . Han inntok bestefarpositur med barn på fanget mens de unge fikk stille spørsmål. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Hvor mange barn som var Lucia mandag morgen, er det vel ingen som vet. Men bare 21 var hos statsministeren. De kom fra Stensbråten skole.

Statsministeren ønsket Stenbråten-elevene velkomemn til 17. etasje i regjeringsbygget.

STENBRÅTEN/REGJERINGSBYGGET: De var ekstra spent og ekstra tidlig oppe. For de skulle jo ikke bare på skolen og være Lucia der. De skulle til 17. etasje i regjenringsbygget og synge for statsminister Jens Stoltenberg.

SE BILDENE: Lucia hos statsministeren

– Dette blir en ganske spesiell generalprøve, for senere på dagen skal de både synge på fellessamlingen for alle elevene på skolen og på ettermiddagen for foreldre, forteller lærer Lillen Olavson mens de siste forberedelser gjøres. Man skal jo gjøre alt riktig når man skal møte selveste statsministeren.


Santa Lucia lød det i mørket mens statsministeren og mange fra kontoret hans ventet.

– Dette var flott, sa han da de mange versene var fremført. Og Stoltenberg kunne fortelle at også han i sine unge år hadde vært i Lucia-opptog.

Lussekatter

Til Lucia-markering hører også Lussekatter, og det hadde Stenbråten-elevene med seg.

– Riktig gode, var statsministerens dom.

SE BILDENE: Lucia hos statsministeren

Spørsmål

Det er ikke hver dag man som 7-åring har anledning til å stille spørsmål direkte til statsministeren, men det var bonusen Stenbråten-elevene fikk for å ha reist til byen og sunget.

– Hva er fint med å være statsminister? Drikker du mye kaffe? Hva gjør du i helgene? Hvor lenge har du vært statsminister?

Og - gleder du deg til jul?

Et drøyt kvarter varte besøket.

En kort, men sikkert minneverdig desember-morgen for de 21 små. 13. desember vil ikke bare være Lucia-dagen for dem, men den dagen de besøkte statsministeren.

SE BILDENE: Lucia hos statsministeren

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!