*Nettavisen* Nyheter.

Var svær i kjeften, må gå til «Barteby»

TAPTE: Driftssjef Kurt Folvell tapte veddemål og må gå til Trondheim. For å forsikre seg om at Folvell holder sin del av avtalen har kolleger oppretter facebookgruppen «Kurt har vært svær i kjeften nok en gang og tapt». FOTO: SIMEN SUNDSBØ

Kurt Folvell har sannsynligvis veddet for siste gang. Om drøye en måned begynner han på en 60 mil lang gåtur fra Oslo til Trondheim.

BJØRNERUD: Driftssjef i Sikkerhetsgruppen Nordstrand Kurt Folvell hadde liten tro på at en av hans ansatte skulle klare opptaket til befalsskolen. Han sa at om hun kom inn, skulle han gå til Trondheim.

Del på Facebook

Den ansatte går nå på befalsskole og Folvell har plutselig fått dårlig tid med å komme seg i form.

Hadde ikke tenkt å gå

Veddemålet ble inngått i mai, og holdt på å gå i glemmeboka da daglig leder i Sikkerhetsgruppen Lasse Syversen kom og lurte på når Folvell hadde tenkt å gå turen.

– Jeg hadde selvfølgelig ikke tenkt å gå, innrømmer Kurt.

De ansatte i Sikkerhetsgruppen mobiliserte for å holde Folvell til sitt ord og det ble opprettet facebookgruppe, Nordstrands Blad ble tipset og daglig leder tilrettela med noen fridager.

– Nå kan jeg ikke la være å gjøre det. Det er det bare å begynne å rusle, sier Folvell.

Han tror han kommer til å klare hele turen til Trondheim.

– Det eneste som stopper meg er om jeg omkommer.

Vært svær i kjeften før

Det er ikke første gangen Folvell har vært stor i kjeften og tapt veddemål, forrige gange måtte han gå 11 timer til Jessheim, denne gangen er turen mye lenger.

– Jeg har beregnet at turen vil være omtrent 60 mil lang, og jeg regner med å bruke 14 dager på å gå den, sier Folvell.

Å jukse er ikke noe alternativ, for gjennom GPS overvåking på mobilen kommer kollegene på kontoret i Bjørnerudveien til å ha full kontroll på hvor Folvell befinner seg.

I tillegg skal en kollega kjøre ut og møte Folvell underveis for å overlevere forsyninger og for å ta bilder av en sliten driftssjef som han og de andre kollegene kan more seg med. Bildene vil også bli lagt ut på facebookgruppen «Kurt har vært svær i kjeften nok en gang og tapt».

Etter hvert som avreisen nærmer seg blir det også tid for litt etterpåklokskap.

– Jeg gruer meg til å møte moskusoksene på Dovre, sier Folvell som ikke legger skjul på at han angrer på veddemålet.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg slang med leppa. Jeg tror jeg kommer til å slutte å vedde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.