RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varaordfører Aud klinte til


Kastet første ball: Varaordfører Aud Kvalbein utførte det første offisielle ballkastet i den nye idrettshallen på Grefsen stadion. Disen-jentene Ida (f.h.), Saumia og Sofie (alle 9 år) fra Kjelsås håndballskole reddet. ALLE FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP
Kastet første ball: Varaordfører Aud Kvalbein utførte det første offisielle ballkastet i den nye idrettshallen på Grefsen stadion. Disen-jentene Ida (f.h.), Saumia og Sofie (alle 9 år) fra Kjelsås håndballskole reddet. ALLE FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP Foto: ALLE FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP
Kjelsås ILs nye idrettshall sto ferdig på rekordtid. Det bør offentlige hallprosjekter lære av, mener varaordføreren.

KJELSÅS: – Her kan den neste Kristian Kjelling og den neste Trude Dybendahl starte sine idrettskarrierer. Og her kan det neste Kjelsås-laget som skal slå Vålerenga ut av cupen trene, sier varaordfører Aud Kvalbein (KrF).

Del på Facebook

Hun foretok åpningen av hallen på Grefsen stadion torsdag 28. august, ved å ta det første offisielle håndballkastet.

Ferdig på ett år

Ett år har det tatt Kjelsås IL å få hallen klar. Da budsjettkutt førte til at den planlagte gymsalen/oppvarmingssalen i tilknytning til nye Kjelsåshallen, som bygges på Kjelsås skole, ble tatt ut av prosjektet, startet lynarbeidet i idrettslaget.

– Når gymsalene på skolene forsvinner faller flere idretter som ikke får innpass i flerbrukshallene bort, sier Per Ekstrøm i hallkomiteen.

Forbilde for det offentlige

Idrettsetaten var positiv, og tillatelsen til å bygge på kommunens tomt på stasion ble innhentet. I mars i år startet arbeidene. I juni var den 600 kvadratmeter store hallen ferdig.

– Det er ikke mulig å bygge raskere, sier Odd Bjerke, styremedlem i Kjelsås IL.

– Jeg skulle ønske at offentlige hallprosjekter lot seg gjennomføre like fort. Jeg tror kommunen har mye å lære av frivillige organisasjoner, sier Aud Kvalbein.

Prislapp 3,8 mill

Hun var blant dem som jobbet for å bygge gymsal i den nye Kjelsåshallen. Da slaget var tapt i budsjettet for 2010, sikret det borgerlige budsjettforliket, likevel 600.000 kroner til Kjelsås ILs eget hallprosjekt året etter, i fjor høst.

Hallen har hatt en prislapp på 3,8 millioner kroner, eksklusiv innredning. 700.000 ble bevilget gjennom tippemidler. Resten har Kjelsås IL dekket selv.

Idrettslaget regner med å ha tjent inn igjen kostnadene på et par-tre år, beregnet med leieinntekter på en million årlig. Blant annet skal først Kjelsås, deretter Grefsen skole, benytte hallen mens disse skolene bygges ut og holder til i midlertidige lokaler på Engebråten.

– I fjor ble elevene busset til Bjølsenhallen. Denne hallen gir enklere tilgang, i gangavstand, som vi gleder oss veldig til, sier Anne Skovly, assisterende rektor på Kjelsås skole.

I tillegg til hallen har Kjelsås IL pusset opp garderobene i klubbhuset for 400.000 kroner. Idrettslaget har allerede lagt inn søknad om å få rive dagens klubbhus, og bygge et nytt, med garderober, i direkte tilknytning til hallen.

LES OGSÅ: – Nitrist gymsal på Ullevål skole

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere