Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vårbarn og vingetyver fra Manglerud

Tove Nilsen har lagt noe av handlingen i sin nye bok til det gamle huset til Harry Fett, som mannen i boken så på som et slott da han var liten.
Tove Nilsen har lagt noe av handlingen i sin nye bok til det gamle huset til Harry Fett, som mannen i boken så på som et slott da han var liten.
Til høsten kommer Tove Nilsen med to bøker. En handler om jordmødre, den andre er en spenningsroman fra Østensjøvannet.

I dag slipper Tove Nilsen å fable om hva veggene på Christinedal skjuler.

ØSTENSJØ: Romanen Vingetyven har blitt antatt som hovedbok i Bokklubben Nye Bøker i august.

Det er en spenningsbok fra området rundt Østensjøvannet. Mannen i boken har vokst opp i en blokkleilighet på Manglerud og kjenner området ut og inn. Han står langsmed Østensjøvannet med masse utstyr og later som om han er fuglefotograf, men det er noe helt annet han ser etter, sier hun lurt.

Spenning

Dette er ikke en krimbok, men en psykologisk thriller. Det er mannen i boken som har gitt tittelen. Spenningen bygger seg opp mellom mannen og en mor og hennes datter. Denne tenåringsjenta er han veldig opptatt av, sier forfatteren, men vil ikke røpe mer. Da kan hun ødelegge spenningen for leserne.

Jeg liker å skrive romaner som bygger seg opp med spenning, og hvor personens sinn fører til at leserne hele tiden lurer på hvordan dette skal gå, sier hun.

Hemmelige steder

Det var et bevisst valg å legge handlingen til et område hun kjenner.

Jeg har brukt området for alt det er verdt. Det har vært deilig å ikke måtte gjøre research. Jeg bare lukker øynene, så ser jeg området for meg, også slik det var for 40 år siden. Mannen i boken fabler mye om områdets «hemmelige» steder, som det gamle huset til Harry Fett, Østensjø skole, Bryn bedehus og Abildsø gård, akkurat som vi gjorde da vi var små. Harry Fetts hus, Christinedal, var for eksempel som et slott for mannen i boken da han vokste opp. Han sto på tå og kikket inn av rutene og fablet om hva som var der inne og hvordan de levde. Det var en stor kontrast til det livet han hadde i blokkleiligheten.

Bok om jordmødre

I september kommer Tove Nilsen med enda en bok.

Jeg skriver en bok i samarbeid med Edvard Hoem. Den Norske Jordmorforening er 100 år. De ville ikke ha en typisk historiebok, men ønsket en skjønnlitterær bok. Hoem og jeg skriver derfor hver vår fortelling, som skal stå mellom de samme permene. Min historie heter Vårbarn. Jeg har med noe av historien til jordmødrene, men jeg har tenkt på hele denne verdenen med vidvinkel. Dette emnet favner fra jomfru Maria til en tenåring som føder på et sykehus i dag. Jordmødre er noe som angår oss alle, og det er en verden jeg er veldig nysgjerrig på. Jeg har derfor vært rundt og snakket med dem som har dette yrket. Det er et voldsomt spenn i arbeidet deres fra liv til død. Likevel er jordmoren en veldig anonym skikkelse i litteraturen.

Skriveraptus

Hvordan har du klart å få ferdig to bøker på en gang?

Jeg har ikke klart å skrive på dem samtidig, for det er to vidt forskjellige verdener. Dette er første gangen jeg skriver på oppdrag fra noen og har en frist å forholde meg til. Jeg opplever at det har blitt mer intens skriving når jeg har begrenset med tid. Med to bøker på en gang har det blitt et eneste raptus, men det er også første gangen på fire år at jeg er ferdig med bøkene på våren. Nå har jeg landet og slipper å skrive i sommer. Så i år skal jeg nyte en deilig bysommer og svime rundt. Jeg skal i hvert fall ikke skrive!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!