RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varder mot deponi

Aksjonsgruppen "Bekymret nabo" håper mange tenner varder rundt Bundefjorden 1. mars. De skal symbolisere almenhetens nei til dypvannsdeponi.

OPPEGÅRD/OSLO: Idéen kommer fra Merete Bellingmo (Ap) og Ildrid Eide Løvås (H) etter at deres kommunestyre i Oppegård enstemmig sa nei til deponiet.
Det politiske miljøet er fortsatt bekymret. Saken er ferdigbehandlet, men vi er ikke kvitt uroen. Vi vil at problematikken rundt dypvannsdeponiet skal fange riksmedienes interesse, for dette er en sak som berører mange nordmenn i sin verste konsekvens, sier Eide Løvås. Vardebrenning er en eldgammel måte å varsle fare på. Det ligger mye symbolikk i å velge denne aksjonsformen. Folk på Nordstrand, Ulvøya, Malmøya, Ormøya, Nesodden osv. oppfordres til å dra ut og tenne varder denne onsdagen. Vårt håp er at mange familier kommer med hver sin vedkubbe og bidrar til en kjempevarde, oppfordrer Høyrepolitikeren. Hun sier at det jobbes med å få kjente politikere, som er imot deponiet, til å holde appell ved de forskjellige vardene. Bellona har allerede sagt ja til å stille opp.

Bellona-brev

Og apropos Bellona. Torsdag sendte de et brev med en rekke innspill og krav til miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV). Brevet innledes med følgende: " Miljøvernministeren gjøres oppmerksom på alvorlige forhold knyttet til mudring i Oslo Havn, og etablering av dypvannsdeponiet ved Malmøykalven. Miljøvernministeren bes gripe inn, slik at mudring, tildekking og deponering ikke medfører fare for forurensing, og for å sikre at tiltaksmålet i den helhetlige planen for Oslos havneområder blir oppnådd." I sin kravliste mener Bellona blant annet at områdene skal tildekkes med ren leire, at det må gjennomføres en testkjøring av deponiutstyret med rene masser for å teste spredningspotensialet, at Oslo Havn KF må pålegges juridisk ansvar for dypvannsdeponiet, og at overvåkingsdata kontinuerlig må være tilgjengelig for publikum. "Vi anmoder miljøvernministeren om å følge disse innspillene slik at gjennomføringen av den helhetlige opprydningsplanen vil gi Oslo by og Oslos befolkning, og befolkningen i nabokommunene, den miljøforbedringen som er utgangspunktet for planen.",avslutter Bellona sitt brev.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere