RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Våren = Rusken

- For 30. gang er det klart for vårens Rusken. Borettslag, skolegårder, barnehager og leke- plasser skal renses for søppel. Mer enn 150 000 personer over hele byen vil delta i denne "våronna", sier ruskengeneral Kjellaug Løken fra Nordstrand.

Våre bydeler: Rusken gir oss anledning til å gjøre noe ekstra med byen vår, spesielt nå om våren da alt vekkes til liv etter vinterens dvale. Vi håper den vil skinne til 17. mai.

Sammen med alle de frivillige, både enkeltpersoner som tar et ekstra tak og større grupperinger, står Renovasjonsetaten og idrettsfolk fra Friluftsetaten, Oslo Vei AS, Miljøtransport, Brann- og redningsetaten, Renovasjonsetaten og Samferdselsetaten klare til å bidra.

Hageaksjonen startet i går, onsdag 19. april og varer til 29. april.

I fjor ble det levert inn ca. 500.000 kubikkmeter hageavfall. Dette hageavfallet blir til Oslo-kompost. I tillegg til de faste leveringsstedene Grønmo, Grefsen og Smestad, kan ruskendeltagerne i år levere hageavfall på de fire lokale stedene Alfaset, Skarpsno, Lambertseter og Oppsal, i tiden 19. til 29. april.

- Det er noen leveringsbetingelser, sier Ruskengeneralen: Vanlig hageavfall etter vårarbeider i private hager leveres fra personbil med tilhenger. "Rusk og rask" leveres best i sekker som tømmes i komprimatorbilene som er oppstilt på mottaksstedene. Her vil de som leverer hageavfall få bistand fra hyggelige mennesker som er engasjert av Rusken for å hjelpe til.

StorRusken, som er rydding av fellesarealer inne og ute, går fra mandag

24. april til 16. mai. Her deltar borettslag, sameier, velforeninger og andre beboergrupper, samt skolene og barnehagene.

I denne perioden vil Renovasjonsetaten gratis ta imot ruskenavfall som leveres med kontrollkupong fra container, lastebiler etc. på Grønmo. Alle barn som deltar får oppmuntringspremie, skolene får et flott penal og barnehagene Ruskens kulespill.

God Rusk!, sier Kjellaug Løken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere