*Nettavisen* Nyheter.

Våren 2011 på Nationaltheatret

Teatersjef Hanne Tømta presenterte vårens stykker og skuespillere fra Hovedscenen onsdag. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE Foto: FOTO: Ellen Rønning

Teatersjef Hanne Tømta hadde mye spennende nytt å presentere for samtlige scener kommende sesong.

Klikk på bildet for å forstørre.

AMFISCENEN: Denne gjengen har premiere 21. januar med Uskyld av Dea Loher. FOTO: ELLEN RØNNING

Klikk på bildet for å forstørre.

HOVEDSCENEN: Klare for Trær som faller av Thomas Bernhard 22. januar. FOTO: ELLEN RØNNING

SENTRUM: Hele 13 nyheter, samt syv overføringer fra tidligere sesonger, kunne teatersjefen by på.

Nytt i vår på Hovedscenen er Trær som faller, etter Thomas Bernhard, med premiere 2. januar. Den etterfølges av Othello, av William Shakespeare, 7. april. Sesongen avsluttes fin-fint 10. juni med musikalsk festaften i regi av Source of Summer.

På Malersalen åpner sesongen 12. januar med Fool for Love av Sam Shepard. Amerikansk westernlandskap byttes ut med hjemlige Foreldremøte av Goksøyr/Martens 23. mars. Her er det nok mye gjennkjennelig for mange!

Sesongen på Malersalen avsluttes med gjestespill fra skuespillerutdanninga ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, som setter opp Peer Gynt.

Amfiscenen starter året med Uskyld av Dea Loher 21. januar, og fortsetter med urpremiere på Bankerått av Trine Wisbech og Anne Petrea Søe 12. mars.

5. mai er det norgespremiere på Peter Birros stykke Arbeiderklassens Siste Helter.

Torshovgjengen har urpremiere på Komilab nr. 2, Endelig skjer det noe, 5. februar, og følger opp med Komilab nr. 3, En teaterlek fra krigens Norge - med et streif av film.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.