RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vårens vakreste eventyr

Neste helg, 20-21.4, skal nærmere 1000 fotballknøtt fordelt på røffly 120 lag summe rundt på Tørteberg. Vi snakker om sentrums største og viktigste fotballkøpp. To ganger i året gjentar dette eventyret seg. Det eneste unntaket er at det er enda flere lag om høsten fordi da kan vi også ta i bruk gresset ved Friggbrakka. Av alle knøtta kommer noen fjern, men de fleste kommer fra nær. Enten fra Friggland som mønstrer 25 lag, villbassene fra andre siden av Akerselva i Grüner eller løpsmaskinene til trener Gary Bates i Bygdøy Monolitten.

Det store antallet som vrimler over Tørteberg er en eneste lang nese til utbyggere som ikke tror det bor barn i byen og som følgelig bare bygger 1- og 2 romsboliger i indre by. Friggkøpp er også en tankevekker for alle som tror at vi må helt ut til Trøgstad for å finne kidz som er opptatt av fotball. Selv i byen der tilbudene står laina opp som karameller på strå har fotball en utrolig tiltrekningskraft. Og det bør også være et tankekors at det er så mange som spiller fotball i kulturelitens land. Eplet faller tydeligvis langt fra stammen her i Friggland siden sønnene og døtrene av professorene, akademikerne, skuespillerne og journalistene begynner å hæppe med ball framfor å bli selvrealiserende bokormer eller penneknekter.

Hele Friggkøppen er dugnadsdrevet der køppansvarlig i år, Rune Glomstein, kanskje får en sprukket pølse helt gratis på tampen av søndagen. Man skulle tro at tidsklemma hadde tatt og skvisa den gerhardsenske dugnadsånden en gang for alle, men Rocambole var ikke død. Hvert år er det en årgang som får hovedansvaret for gjennomføringen. I år er det foreldrene til 96-årgangen som skal lose oss trygt gjennom vårkøppen. Hæren vår består av over 100 frivillige som må ta minst en totimers økt i løpet av helgen. Det er ikke mange andre klubber som kan mønstre en slik frivillighet. Og vi har en dæsh x-faktor i vaffelrøra som gjør at denne helga lukter det himmelsk fra Karl Johan til Kringsjå.

Det finnes ingen god grunn til at du ikke skal ta en tur til Tørteberg ved siden av Chateau Neuf til neste helg. Dropp hytteturen med kanarifugl i bur. På Friggjordet har du alt du kan drømme om. Glade onger i sosialt samspill. De fineste mødrene i byen. De beste vaflene. Og den beste fotballen. For en hærlig gjeng

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere