RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fantomtegningen som ble laget på bakgrunn av kvinnens signalement ga gjennombrudd i saken og den etterlyste mannen kunne pågripes av politiet. I dag ble han varetektsfengslet i fire uker.
Fantomtegningen som ble laget på bakgrunn av kvinnens signalement ga gjennombrudd i saken og den etterlyste mannen kunne pågripes av politiet. I dag ble han varetektsfengslet i fire uker.

Varetekt etter skyting på Ekeberg

Den 25 år gamle mannen som mandag skjøt en kvinne med luftvåpen på Ekeberg ble i dag varetektsfengslet i fire uker.

EKEBERG: Vi har pågrepet en 25 år gammel mann fra bydel Nordstrand for skytingen på Ekeberg på mandag, sier etterforskningsleder Inge Sundeng ved Manglerud politistasjon til Nordstrands Blad.

Mannen ble pågrepet på bopel, ikke langt fra Ekeberg i ellevetiden i går formiddag. Pågripelsen foregikk uten dramatikk.

Kvinnen som ble skutt har gitt politiet et meget godt signalement, og dette har vært til stor hjelp fra politiet. Det ble laget en fantomtegning og iherdig innsats fra etterforskningsavsnittet på Manglerud politistasjon ga til slutt gjennombrudd i saken.

Fant luftvåpen

To unge og dyktige etterforskere hos oss gikk gjennom hele bildearkivet for å plukke ut aktuelle personer som kunne passe beskrivelsen, sier Sundeng.

Politiet oppsøkte 25-åringen på bopelen og skjønte raskt at de hadde rett mann. 25-åringen ble pågrepet og kjørt i arresten.

I forbindelse med ransaking av leiligheten ble klærne som ble brukt i forbindelse med skyteepisoden funnet. Det ble også tatt beslag i et luftvåpen som trolig ble brukt i episoden ved EKT/Ekeberghallen. Det ble også funnet blypotter (kuler journ.anm.) i leiligheten.

Ruset

I avhør har 25-åringen erkjent at han var på Ekeberg i det aktuelle tidsrommet, men han kan ikke huske å ha truet og skutt kvinnen fordi har var ruset.

Han har sagt at han er oppriktig lei seg hvis han har skutt noen mens han har vært ruset, sier Sundeng.

Mannen har vært fremstilt for lege, og ble varetektsfenglset for i fire uker for gjentakelsesfare.

Vi er sikker på at vi har rett mann og saken er oppklart. Dette er et enkeltstående tilfelle. Vi har lagt stor vekt på å oppklare saken og nå kan folk føle seg trygge igjen, sier Sundeng.

25-åringen er kjent av politiet for en rekke ulike forhold, men må nå svare for legemsbeskadigelse, trusler med skytevåpen og uforsiktig omgang med våpen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere