*Nettavisen* Nyheter.

Vårflom i vinterferien

FLOM-STOR: På denne tiden av året pleier Nuggerudbekken på Ellingsrud å være en smal islagt stripe i terrenget som markerer grensen mot Lørenskog. I år kom vårflommen her allerede i vinterferien. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Mens en del vinterferiefolk på fjellet må grave seg frem for å finne hytta under et par meter snø, er det vårstemning og flom i byen.

ELLINGSRUD: På denne tiden av året pleier bekkene på Ellingsrudflaten – Munkebekken og Nuggerudbekken – å bare være smale, islagte striper i terrenget. Slik er det ikke nå!

I helgen kom det, som vi fikk erfare, mildt sagt store nedbørsmengder. Og den kom i svært våt form. Dette resulterte i at mye av det som har vært vinterlig hvitdekket, smeltet og rant unna.

I Østmarka er det store avrenninger mot vannene og bekkene, og i begynnelsen av denne uken fikk vi se resultetet. Nuggerudbekken, som er Oslos grense mot Lørenskog vokste meget raskt.

Det normale bekkeløpet ble til en elv, og i det flate terrenget nord for Gamle Strømsvei mot Karihaugveien, flommet det utover.

Beboere i området vil sikkert huske vårflommer hvor vannet har gått nesten opp mot Karolinerveien og inn på lagerområdene på Lørenskog-siden.

I Oslo i vinterferien? Se alle våre tips til ting å finne på!

I år kom altså vårflommen mye tidligere enn det vi er vant med.

Så spørs det da om hva værgudene har å spandere i tiden fremover. Mer mildvær og regn betyr tining – og mye vann. Dette betyr igjen at det som var flott skiføre innover i Østmarka simpelthen renner bort. Og dermed er det all grunn til å advare mot å ta seg ut på vannene hvor isen fort kan bli usikker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.