RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vårflom i vinterferien


FLOM-STOR: På denne tiden av året pleier Nuggerudbekken på Ellingsrud å være en smal islagt stripe i terrenget som markerer grensen mot Lørenskog. I år kom vårflommen her allerede i vinterferien.
FLOM-STOR: På denne tiden av året pleier Nuggerudbekken på Ellingsrud å være en smal islagt stripe i terrenget som markerer grensen mot Lørenskog. I år kom vårflommen her allerede i vinterferien. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Mens en del vinterferiefolk på fjellet må grave seg frem for å finne hytta under et par meter snø, er det vårstemning og flom i byen.

ELLINGSRUD: På denne tiden av året pleier bekkene på Ellingsrudflaten – Munkebekken og Nuggerudbekken – å bare være smale, islagte striper i terrenget. Slik er det ikke nå!

I helgen kom det, som vi fikk erfare, mildt sagt store nedbørsmengder. Og den kom i svært våt form. Dette resulterte i at mye av det som har vært vinterlig hvitdekket, smeltet og rant unna.

I Østmarka er det store avrenninger mot vannene og bekkene, og i begynnelsen av denne uken fikk vi se resultetet. Nuggerudbekken, som er Oslos grense mot Lørenskog vokste meget raskt.

Det normale bekkeløpet ble til en elv, og i det flate terrenget nord for Gamle Strømsvei mot Karihaugveien, flommet det utover.

Beboere i området vil sikkert huske vårflommer hvor vannet har gått nesten opp mot Karolinerveien og inn på lagerområdene på Lørenskog-siden.

I Oslo i vinterferien? Se alle våre tips til ting å finne på!

I år kom altså vårflommen mye tidligere enn det vi er vant med.

Så spørs det da om hva værgudene har å spandere i tiden fremover. Mer mildvær og regn betyr tining – og mye vann. Dette betyr igjen at det som var flott skiføre innover i Østmarka simpelthen renner bort. Og dermed er det all grunn til å advare mot å ta seg ut på vannene hvor isen fort kan bli usikker.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere