RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Variert Frysjastock


Ruben Skaar i The Flying 3 rocket vilt under de 20 minuttene bandet hadde til disposisjon på scenen. Foto: Anders Jørstad
Ruben Skaar i The Flying 3 rocket vilt under de 20 minuttene bandet hadde til disposisjon på scenen. Foto: Anders Jørstad
Sol, sosialt samvær, heftig musikk og økologiske hamburgere var blant ingrediensene unders årets Frysjastock

FRYSJA: Med scenen ved Sagadammen og gressplenen i oppoverbakke som sitteplass, fremstår Frysjastock som et naturlig og idyllisk amfi. Og når både musikkelskere og solen fant veien til Kjelsås på lørdagskvelden, lå alt til rette for årets Frysjastock - Kjelsås' svar på Woodstock.

Allsidig musikkk

Festivalsjef Stig Fremnes kunne under det femte Fryasjastock presentere en allsidig og fargerik musikalsk menyu. Med hardtrockende trøkk fra Manglerud-trioen First Violation, diggbar rap fra Norges nye hiphopstjerneskudd Sama D, old scool punk fra The Flying 3, og kort sagt særpreget musikk i form av trekkspill, stueorgel og pustelyder fra bandet Lotte and the Blowers, ble det musikk for enhver smak.

Det er ni band som opptrer i kveld, og interessen for å delta har vært stor. Rundt halvparten av bandene kommer fra musikkmiljøet på Trikkestallen. Men både publikummet og artistene representerer hele Oslo. Årets store trekkplaster er nok årets Urørt-vinner på NRK3, Matias Tellez, forteller Fremnes.

Scenedebut

Men selv om kjente artister trekker mange tilskuere, er Frysjastock først og fremst en arena for unge og håpefulle. Guttetrioen i The Flying 3 var blant dem som fikk sin første store scenedebutt foran flere hundretalls tilskuere.

Bandet har eksistert i et halvt år, og vi har kun opptrådt på skolen før dette. Men det var kjempekult, selv om adrenalinet kokte før vi gikk på scenen, gikk det over all forventning, konkluderer vokalisten Ruben Skaar (19). Sammen med tromissen Skender Panni Gashi (19) og gitaristen Andreas Skogestad (19), feiret Ruben scenedebuten utover lørdagskvelden.

Sosial greie

Venninneparet Frida Ask (16) og Emilie Kristiansen (16) hadde i år som i fjor tatt turen helt fra Årvoll på Bjerke for å få med seg Frysjastock.

Vi kommer hit først og fremst for den sosiale biten. Men det er kult å høre på musikken også, og spise maten, forteller Frida.

I tillegg til musikken kunne man også kjøpe økologiske hamburgere, og representanter fra Natur og Ungdom drev aktiv vervekampanje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere