*Nettavisen* Nyheter.

Variert på Litteraturhuset

Vigdis Hjort fikk fram både engasjementet og latteren i sitt publikum.

Litteraturquiz og skildringer om ensomhet, organhandel, nynorsk og sex, trakk mange bokormer til Litteraturhuset lørdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Forfatterne Anne Oterholm og Knut Faldbakken menget seg sammen med et folkehav av bokormer på Litteraturhuset.

Klikk på bildet for å forstørre.

NRK-programleder Hans Olav Brenne roste Tove Nilsens rolle som programleder.

Litteraturhuset: Det var i anledning Norsk Forfattersentrums 40-årsfeiring at forfatternes nye hovedkvarter i Wergelandsveien lokket til seg et folkehav av litteraturelskere.

Fullt hus

Mens forfatterne Tove Nilsen og Vigdis Hjort serverte dikt og personlige avsløringer i annen etasje, serverte Knut Faldbakken litteraturquiz ved kafeen i første. Faldbakken var svært fornøyd med oppmøtet.

Det er utrolig hvordan dette huset fylles opp av masse mennesker gang etter gang. Og siden mange forfattere er flinke til å opptre for sitt publikum, blir en slik møtearena veldig viktig, mente forfatteren.

Mislykket samleie

Vigdis Hjort fikk virkelig liv i sitt publikum da hun avslørte at et mislykket forsøk på samleie, var det som vekket forfatterhjertet. Frustrasjonen fikk i sin tid det utfall at hun "fullbyrdet" sin seksuelle debut i dagboken.

Det ble til 25 sider med intens sex. Men mine foreldre klarte å få kloa i dagboken. Moren min fikk sjokk, og far dro på bar og drakk seg full. Jeg turde aldri å fortelle dem at det jeg skrev bare var min egen fantasi, fortalte Hjort, som er glad for at leserkretsen hennes er utvidet betraktelig siden den gang.

Allsidig lyrikk

Diktningen var også godt representert på Litteraturhuset. Med lyrikk fra den noe eksentriske Jan Erik Vold, litt burleske Kristin Danielsen, og litt surrealistiske Triztan Vindtorn, ble den en allsidig fornøyelse for de mange fremmøtte.

Det var underholdende, med høy kvalitet både fra kjente og mer ukjente forfatterne. Tove Nilsen gjennomførte et godt program, konkluderte programleder Hans Olav Brenne fra NRKs "Bokprogrammet".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag