RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Variert torgmoro

Internasjonal torgdag på Grønland bød på mye glede for store og små, både til lands og vanns.

GRØNLAND: Bydel Gamle Oslo arrangerte i samarbeid med Grønland Torgs Senterforening og Sentrum Arrangementsservice Internasjonal torgdag på Grønland for 11. gang forrige lørdag. Programmet varierte fra karuseller, konserter og klatring på bruskasser til lokalpolitiske appeller på "Speakers Corner" ved siden av de mange torgbodene som i god Grønlandstradisjon hadde et rikholdig vareassortiment.

Grønn elv

Akerselva, som for anledningen hadde en kledelig grønn farge, ble flittig brukt denne varme høstdagen og det gikk skytteltrafikk av kanoer under Vaterlandsbrua. Arrangøren av de gratis kanoturene var Speideren, som stilte med nødvendig utstyr og kyndig veileding.
En av kanoførerne var speidergutt Sindre Aune.
Jeg har blitt ganske vant med kanoer, det er jo noe vi driver en del med i Speidern, forteller han mens han ligger til kai for å hente nye og nysgjerrige kanoturrister.
Det er moro å padle på Akerselva, men det er ikke her vi pleier å være. Det er som regel på Vennevann ved Speiderhytta i Lillomarka, sier han før han igjen sklir ut på den grønne elva.

Flerkulturell suksess

Kanopadlerne var langt ifra de eneste som koste seg denne dagen. Det var et yrende torgliv og mange besøkende. Arrangørene har satt seg som mål at internasjonal torgdag skal synliggjøre Gamle Oslo som en flerkulturell bydel med et rikt og mangfoldig kultur- og næringsliv. Nå kan de klappe seg selv på skulderen og gratulere med god gjennomføring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere