*Nettavisen* Nyheter.

Vårkåte Friggkalver

Vi snakker serieåpning. "Slike spillere har jeg aldri sett på Frigg før", sa vår finske venn fra de dype skogene. Siden 2000 har han vært følgesvennen til Friggs supersupporter, Knut Krogh-Tonning, men repertoaret til Friggs nyervervelse Jan Eric Torres Kløpstad gjorde han målløs. Det ble Øvrevoll/Hosle IL også. Mot slutten av 1. omgang leda Frigg 6 - 0, Torres hadde putta tre, og kapteinen på ØVIL sto med tårer i øynene, mens han følte seg mindre enn en hundebæsj, og ropte febrilsk "hva gjør vi nå?" til sidelinja, der treneren hadde abdisert og snakket lavt i tunger med seg selv. ØVIL ble avkledd, latterliggjort og sendt til slakt. Men de dyre merkeklærne deres beholdt vi. Vi er tross alt byramp. I hvertfall noen av oss. Friggledere har en lei tendens til å sige vestover mot Bærum etterhvert som topplokket blir sløvere.

Knut Krogh-Tonning, som har sett nær sagt alle Friggkamper som er spilt innen tre timers reisetidsradius siden 1962, måtte tilbake til driblekongen Willy Olsen for å komme opp med en som kunne matche Torres i første omgang. Vi snakker om årtusenets Friggspiller. Det var en utrolig vårkåt gjeng med Friggkalver som slapp seg løs på Jarmyra, kuldehølet rett utenfor Oslos grenser. Tommern fra den gyldne 82-årgangen i Frigg, er igjen like god som da han egenhendig sørga for opprykk mot Moss 2 i 2001. Den tidligere Friggspilleren Tor Daneshmand hadde bytta fra Frigg til ØHIL før sesongen, men det må han ha angra på i går. Moralen til alle som vil bli gode er veldig enkel. Hvis du får liten spilletid på laget ditt, så hjelper det ikke å bytte lag og spille mye på et dårlig lag, det eneste du kan gjøre er å bite tenna sammen og bli bedre på det gode laget der du er.

Frigg er på alle måter klar for nok en sesong. Supersupporter Knut Krogh-Tonning har skaffa seg nytt skjerf og lue som erstatning for den ihjælsvetta capsen han fikk på 70-tallet. Tåfisen på brakka er skrubba bort. Og til helgen er det vårens vakreste; Frigg-cupen, som står for tur. Livet er hærlig dere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.