RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vårkonserter med Haydn og Mendelssohn


Nordstrand Musikkselskaps Kor i en artig variant. Illustrasjon: Privat
Nordstrand Musikkselskaps Kor i en artig variant. Illustrasjon: Privat
Samtidig som Nordstrand Musikkselskaps Kor leter etter ny dirigent, går øvelsene for fullt fram mot to spennende konserter i april.

NORDSTRAND: Nordstrand Musikkselskaps Kor er et lykkelig blandet kor som i dag har rundt 20 rutinerte sangere. Det tradisjonsrike koret ble startet i 1941, i tilknytning til orkesteret, Musikkselskapet. Orkesteret består ikke lenger, men det gjør koret.

Vi kunne feire vårt 65-årsjubileum i 2006. Korets repertoar har stor spennvidde. Alt fra de store klassiske korverker til sammensatte programmer for de lettere korkafeer har inspirert og gledet både oss og vårt publikum, sier Tone Westgaard, formann i koret.

To mestere

Koret leter for tiden etter ny dirigent. Den pausen som hviler mellom to dirigenter har imidlertid ikke satt koret ut av spill, eller rettere "ut av sang".

Nordstrand Musikkselskaps Kor er invitert til å delta på to konserter i april i regi av Ås Korforening og Soon Blandede Kor, begge ledet av Christian Killengreen. Programvalget er knyttet til jubileumsåret 2009. Konserten har fått overskriften "1809" Mendelssohn og Haydn. Haydn dør samme år som Mendelssohn blir født. Det er altså verker av disse to mestere som skal fremføres. Øvelsene er i full gang, forteller Westgaard.

Flere medlemmer

I tillegg til dirigentjakten ønsker koret seg nye medlemmer. Det er sangere fra mange bydeler i koret, så Nordstrand-tilhørighet er ikke en forutsetning.

Vi vil gjerne vokse og søker nye sangere i alle stemmegrupper. Du kan starte med å kople deg på det konsertprosjektet vi nå er i gang med, og så se om du trives hos oss, oppfordrer Westgaard.

Koret øver hver tirsdag i Lambertseter kirke klokken 19-21.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere