RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vårloppene venter


Det er nesten så en skulle tro at loppegeneral Jens Aanerud hadde en direktelinje til den eller de som styrer med sol og slikt. På Stasjonsfjellet skole har Høybråten skoles musikkorps holdt vårloppemarked i 11 år med bare finvær.
Det er nesten så en skulle tro at loppegeneral Jens Aanerud hadde en direktelinje til den eller de som styrer med sol og slikt. På Stasjonsfjellet skole har Høybråten skoles musikkorps holdt vårloppemarked i 11 år med bare finvær.
Ifølge loppegeneral Jens Aanerud er det alltid sol og stor stemning når Høybråten skoles musikkorps slipper løs vårloppene.

HØYBRÅTEN/ÅRVOLL:  Lopper som både er til å leve med og av, er et sikkert vårtegn. De dukker opp nesten før hestehoven hvert år.

I år var det Høybråten og Årvoll som var først ute, og ifølge «Loppegeneralen» på Stasjonsfjellet skole er det alltid finvær, uansett hvilken helg de starter.

BILDER FRA HØYBRÅTEN OG ÅRVOLL

Høyt nivå

Alt tidlig på dag er det masse folk som har tatt turen til stasjonsfjellet skole. Her er alt velorganisert og i uteserveringen summer det i hyggelig prat.

– Våre to årlige loppemarkeder står for 40 % av korpset inntekter, forteller en blid Jens Aanerud og legger til.

– Resten får vi gjennom dugnader, kontingent og støttemidler. Dette gjør at vi kan ha et høyt nivå på instruktørene og da selvsagt også på korpset.

Skatter

Innomhus er det rene labyrinten og det meste er å få kjøpt.

– Jeg har kjøpt en liten hest, forteller Henriette.

– Jeg har kjøpt «latehår», forteller Johanne.

De to jentene står i lekeavdelingen, og har nok tenkt å kanskje kjøpe litt mer.

– Det er ganske billig da, sier de to i kor.

Bare moro

På Årvoll er også korpsmedlemmer i full sving og møter de forventningsfulle loppejegerne med kattemyk musikk.

– Det er bare moro å være med å tjene penger til korpset. Det blir jo på en måte også til en selv, sier Larissa, som er fiffet opp til katt i hatt fro anledningen.

Og om litt stiller hun også som utdeler under den godt besøkte auksjonen.

Her var de fineste og kanskje kuriøse tingene holdt av. Som håndformet knallrød stol eller kongehuset på porselensplatter med 17. mai-sløyfe på kjøpet.HER
 FINNER DU OVERSIKTEN OVER LOPPEMARKEDENE I OSLO

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere