RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elisabet Yrwing Guthus har gjennom seks år fulgt Holmlia menighet som prest (også som fungerende sogneprest). Søndag tok hun avskjed med mange som gjennom seks år har blitt hennes venner.
Elisabet Yrwing Guthus har gjennom seks år fulgt Holmlia menighet som prest (også som fungerende sogneprest). Søndag tok hun avskjed med mange som gjennom seks år har blitt hennes venner.

Varm avskjed

Søndag hadde Elisabet Yrwing Guthus sin siste gudstjeneste i Holmlia kirke. Nå går veien til Eidsberg i Østfold, hvor hun har fått stillingen som prost.

HOLMLIA: Hun blir betegnet som raus, oppmerksom og at hun ser alle. Ikke rart at mange derfor ville være med å takke og ta avskjed med den avholdte presten, som nå ha vært i Holmlia menighet i seks år.

Det er underlig og rart å skulle reise herfra, sa Yrwing Guthus. Men jeg gjør det i takknemlighet. Det har vært et stort privilegium å få være her. I en levende menighet som Holmlia er, har jeg fått følge livssyklusen fra gleden med dåp til tunge stunder ved begravelse. Det har vært hverdager og fest, glede og sorg. Takk for alt dere har gitt meg anledning til å få være del i. Inntrykkene er som en stor gave jeg vil bære med meg i hjertet mitt.

Høymesse

Høymessen søndag ble ikke bare en avskjed. Den ble også slik den pleier å være i Holmlia kirke. Isabell Andrea ble døpt, de minste ble fulgt til søndagsskole, en urdugruppe sang og viste at i denne kirken er alle velkommen. Mye sang ledet av kirkekoret. Preken, velsignelse og nattverd.

Kirkekaffe

En ting er at så mange ville komme på avskjedsgudstjenesten, og like stor pris satte jeg på at så mange ville være med på kirkekaffen etterpå, sier den avtroppende presten.

Varme ord fra leder av menighetsrådet, Bjørn Sølvsberg, fra Hans Erik Raustøl, som jeg nå har vikariert for som sogneprest, hilsenen fra barnekoret og de urduspråklige, kollega Marie - ja, alle sammen. Jeg vil ta alt dette med meg når jeg nå flytter til Eidsberg.

«Hjem» igjen

Selv om det har blitt seks år med mange begivenheter og opplevelser i Holmlia, føler Elisabet Yrwing Guthus at hun på en måte flytter hjem igjen når hun mandag tar til som prost i Borg.

Jeg vokste jo opp på en gård i Østfold, i nærheten av Moss. Men jeg skal aldri glemme Holmlia og alle dem jeg ble kjent med her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere