RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varm ettermiddag – bål i solnedgang


I det solen dukket ned i trærne på Ulvøya ble bålet tent på Nordstrand bad.
I det solen dukket ned i trærne på Ulvøya ble bålet tent på Nordstrand bad. Foto: Alle foto: Arne Vidar Jenssen
Varmende solstråler ble erstattet av varmen fra sprakende bål. Akkurat slik vi ønsker en St. Hansaften skal være.

VÅRE BYDELER: Det begynte med varm køståing i bil på vei til St. Hans-feiringsstedet. Så var det varme solstråler mot glødende engangsgriller - og så endte det hele i varmende bål i solnedgang.

Årets midtsommerkveld ble slik vi helst vil huske.

SE ALLE BILDENE! St. Hansaften slik vi vil ha den

Ikke akkurat fullt ved Østensjøvannet der de lokale Lions-klubbene sto for det tradisjonelle arrangementet. Men skinkelotteri, trylleshow med Chriss og kjente Trond Granlund-låter - jo da, det er slik det skal være på gressletta St. Hansaften.

Når ungene kunne spe på med hoppeslott og karusell, og det hele ble rundet av med bål - ja, da var kvelden fullbrakt.

Nordseter gård har det i mange år vært samling for de eldre, og dette er alltid populært. 55 benket seg i nyinnkjøpt telt, fikk grillmat av beste slag med dertil hørende drikke og rundet det hele av med allsang ledet av ekteparet Bjørg og Bjørn Johnsen.

Hvervenbukta er det selvsagte sted for mange Oslo-borgere. Å finne seg parkeringsplass var ikke så lett, og mange var nok glade for at Trafikketaten ikke var alt for ivrige i tjeneste denne kvelden.

Eimen fra engangsgrillene hang raskt i luften, og både pølser og mer gourmet-pregete retter ble tryllet frem. Godt å ha med seg egen mat for ved stedets to serveringssteder var det lite å hente.

De som ikke benyttet Ulvøyas fisketilbud fra broen, samlet seg på Syden. Ikke tett mellom ullteppene her, men også dette stedet er populært

Tettest

Trangest og tettest var det imidlertid på Nordstrand bad hvor Nordstrand Vel nok en gang kunne konstatere at det er her folket vil være. Etter at denne stranden ble rustet opp for en del år siden, har folk strømmet til her.

Bare så synd at parkeringsmulighetene her ikke er bedre. Kanskje bra forresten, for mange hadde puttet rødvinsflasker i nistekurven.

SE ALLE BILDENE! St. Hansaften slik vi vil ha den

Og med natursti, ringkast på brusflasker, sang og musikk - og så et godkjent bål bygget opp av lettantennelige paller - ja, da ble kvelden akkurat slik den skal være en midtsommerkveld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere