RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varm gjenforening


Mirakelpusen Luzziline er gjenforent med sin familie. F.v: Margrete (15), Elise (9) og Peder (12). ALLE FOTO: LINE RUNDMO
Mirakelpusen Luzziline er gjenforent med sin familie. F.v: Margrete (15), Elise (9) og Peder (12). ALLE FOTO: LINE RUNDMO
Lest på dinlokalavis.no: Funnet pusekatt! Luzziline har herved bevist at det lønner seg med massiv etterlysning når kjæledeggen blir borte.

BRATTLIKOLLEN: Det som bare pleier å være en fem minutters luftetur på kvelden, ble i stedet til over en halv måneds ekspedisjon i kaldt vinterterreng. Luzziline på halvannet år forsvant fra familien sin midt i julestria og under delvis sprengkulde.

– Vi gikk ut og lette etter henne til klokken halv to på natten, forteller pappa Svein Rydjord.

Det ga ingen resultater. Derfor lagde de plakater, som de hengte opp i nærmiljøet. De la også ut en notis på lesernes egen avis, dinlokalavis.no, under kategorien mistet/funnet. Hele familien var engasjert, ikke minst de tre barna i huset.

Tobias fant pus

– Jeg var lei meg, sier Elise (9).

De andre var heller ikke så høye i hatten da familiens midtpunkt var borte, men storebror Peder (12) hadde håp.

– Jeg trodde hele tiden at hun kom til å komme tilbake, forteller han.

Heldigvis fikk han rett. Det var en klassekamerat av Elise, ved navn Tobias, som fant pusekatten i sin egen hage i Bernt Knudsens vei, to kilometer hjemmefra. Han kjente henne igjen fra et bilde Elise hadde hatt med seg på skolen.

Tirsdag 29. desember fikk familien telefonen de hadde håpet på.

– Vi har funnet en katt som ligner, sa stemmen i den andre enden.

Tapper soldat

Stemningen steg i taket, men familien Rydjord turte likevel ikke å la jubelen slippe løs før de hadde sett på katten. Men tenk så var det Luzziline!

– Vi kjente henne igjen og da vi ropte kom hun med en gang, forteller Margrete (15).

Avmagret og med et kloremerke på nesa, kastet den vesle pusen seg over matskålen da hun kom hjem. Siden har hun fortsatt å spise. Foruten det virker hun tilsynelatende upåvirket av hendelsen, men i følge barna har hun blitt mer kosete!

– Hun malte mer enn tre timer i strekk da hun kom hjem, sier Elise.

I armene sine har hun et varmt og godt skinnteppe. Der ligger den tapre lille kjæledeggen. Rundt dem står Margrete og Peder. Luzziline er igjen blitt hele familiens midtpunkt.

– Det la en litt demper på julestemningen da hun var borte, men det ble en lykkelig slutt, sier storesøster. Og det var ikke mangel på glede da familien kunne endre notisen på dinlokalavis.no fra mistet til funnet!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere