Varme tanker og klær til de aller minste

NUSSELIG: Tøfler til ei lita prematurjente.

NUSSELIG: Tøfler til ei lita prematurjente.

Lambertseter bibliotek har fått inn masse bittesmå sokker, votter, luer og tepper etter at de inviterte til strikkedugnad for prematurfødte.

STORE STRIKKEMENGDER: Wenche Hagelid fra Lambertseter bibliotek og Anne-Grethe Sundin fra garnbutikken Nøstet mitt gleder seg over bidragene til Amanda-prosjektet. Denne uken overleverer de gavene til prematurbarn og syke nyfødte på Rikshospitalet. Foto: ALLE FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

VARMENDE: Wenche Hagelid med noen av de fargerike babyteppene tilpasset de aller minste nyfødte.

LAMBERTSETER: Amanda-prosjektet ble startet av en mor som mistet sin prematurfødte datter på Rikshospitalet. Der ble hun klar over et stort behov for varmende luer, votter, sokker og tepper til de aller minste og syke nyfødte, og dette har resultert i en strikkedugnad.

Del på Facebook

Biblioteket og garnbutikken på Lambertseter senter fikk nyss om prosjektet, og oppfordret nylig folk til å bidra. Det ville de, og denne uken leveres store mengder strikkevarer i bittesmå størrelser til Rikshospitalet.

Folk bryr seg

– Det er helt utrolig hvor mye vi har fått inn. Bortimot hundre personer har bidratt. Vi har fått inn alt fra enkeltplagg av restegarn til nydelige, innpakkede babysett. Andre har levert skoesker fulle av sokker, forteller bibliotekar Wenche Hagelid og Anne-Grethe Sandin fra Nøstet mitt.

– I forhold til debatten om at folk er lei av dugnader, er det morsomt at vi har fått så mye. Folk bryr seg, fastslår Hagelid.

Velkommen til verden

Hagelid og Sandin viser frem nusselige babytøfler, fargerike og forseggjorte tepper, luer og votter tilpasset barn i dukkestørrelse.

– Vi har også fått små strikkeslanger til å holde i, så barna kan de ta disse i stedet for ledningene i kuvøsen, forklarer de.

– Folk har virkelig gjort en innsats! Det er så mye nydelig her, og mange har merket tøyet med navn så de som får det vet hvem det kommer fra. Noen har også skrevet hyggelige kort der de ønsker babyene velkommen til verden, sier de overveldet.

Du kan fortsatt levere

Mange av bidragsyterne har selv prematurbarn, andre er bare blitt grepet av prosjektet.

– En har levert her tre ganger på vegne av moren sin på 87 år, sier Hagelid imponert.

Bidragsyterne har fått rabattlodd til garnbutikken som takk.

– Vi har holdt på i en måned, men det er fullt mulig å levere inn fremdeles. Vi tenker å gi til prematuravdelingen på Ullevål sykehus neste gang, sier Hagelid og Sandin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.