RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varme toner i den mørke natten

For 19. året på rad turnerer adventskonserten "Stille natt Hellige natt" fra kirke til kirke i hele østlandsområdet, og mandag var det Mortensruds tur. Og som tidligere år ble det to fullsatte kirker.

Mortensrud: Langt fra noen stor førjulsstemning ute i den beksvarte desemberkvelden. Men det tok ikke lange tiden før stjernekvartetten Anita Skorgan, Rune Larsen, Marian Aas Hansen og Tor Endresen spredte varme i kirken. Og slik gjorde de det to ganger.

Jeg gleder meg like mye hvert år, dette er et høydepunkt også for meg, sier Anita Skorgan som har vært med i kvartetten i alle årene.

Og i Mortensrud kirke er ikke publikum passive. Hver gang det ble oppfordret til å synge med, kunne de profesjonelle senke sine mikrofoner.

Dette fungerte så flott i fjor, og jeg håper på samme stemning i år, sa Rune Larsen da de skulle dra i gang de mest kjente julesangene. Og det ble ingen tvil om at de gamle, kjente tekstene satt som de skulle.

Vi legger opp konserten vår etter tre stikkord, sier Larsen. Stemningsfullt, vakkert og bevegende. Og vi kan legge til at det også ble morsomt og til ettertanke.

Høydepunktet var vel "O Helga natt" som for mange er kjent i Jussi Bjørlings fremførelse. Men Tor Endresens mektige stemme skapte minst like gode følelser.

Julegave

Konserten ble som en varmende forhåndsjulepresang for de mange som var i Mortensrud kirke. Og dere skal også ha takk for at dere, gjennom å ha løst billett her i kveld, er med på å gi en gave. Turneen vår arrangeres nemlig i samarbeid med Strømmestiftelsen. I fjor kunne vi overrekke en sjekk på 400.000,- til stiftelsen. Og dette er dere altså med på.

Hjelp til selvhjelp er bærebjelke i Strømmestiftelsens utviklingsarbeid.

Og de som ikke fikk med seg en av de to konsertene i den stemningsfulle kirken på Mortensrud har enda anledning til å nyte deres stemningsfulle sanger. I år har nemlig de fire artistene fått laget en jule-cd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere