*Nettavisen* Nyheter.

Varmen fra krukken

Sammen fant de formelen som fikk kreativiteten til å blomstre. "Sareptas krukke" finner du for øyeblikket godt bevart på Bogstad gård.

Sørkedalen: Laila Marie Brenno, Mona Hauga og Marianne Bergskaug har kjent hverandre i en årrekke. Med prosjektet "Sareptas krukke" føler damene at de har knyttet sterkere bånd og fått større respekt for hverandre som kunstnere.
- Det er veldig morsomt å få lov til å være med på dette og det har jeg ment fra starten. Vi utfyller hverandre og har gitt hverandre råd og vink på veien. Og alle har tolket temaet på helt individuelle måter, sier Bergskaug.
Keramikkvaser, skåler, boller og lysestaker med sterke farger og sort bunn akkompagneres av vakre malerier i blått, gull og dype jordfarger. Et knippe sommerfugler har også kommet med.
- Det var vesentlig for oss at alt skulle harmonere og at det ikke skulle bli noe som virkelig stjal all oppmerksomhet. Når vi er ferdige her inne tror jeg det vi bli en særegen helhet i utstillingen, sier Hauga.
I en serie glassmontere ligger bruksvennlige sølv og stensmykker med alternativ design. Smykkekunst har vært en del av Marianne Bergskaugs liv i mange år, men med Sareptas krukke har hun tatt et steg videre.
- Vi jobbet jo hele tiden tett opptil temaet og fant egne veier. Når man ser utstillingen som en helhet er det fint å se hvordan vi tar tak i ulike deler og likevel finner en rød tråd, sier hun.
Salgsutstillingen varer ut helgen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.