RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varmende vedsalg


"Team fyringsved" i frivillighetssentralen på Lambertseter. Anne Marie Strømsmo til venstre er huggeren, Arvid Juland til høyre er kutteren og bak ungdomsarbeider Bjørnar Nome med sjekken foran seg står stableren og "i-sekk-putteren" Roar Rudshaug.
"Team fyringsved" i frivillighetssentralen på Lambertseter. Anne Marie Strømsmo til venstre er huggeren, Arvid Juland til høyre er kutteren og bak ungdomsarbeider Bjørnar Nome med sjekken foran seg står stableren og "i-sekk-putteren" Roar Rudshaug.
Fyringsved av gran og furu gir inntekter til viktige tiltak for barn og unge.

LAMBERTSETER: Frivillighetssentralen har flere ganger fått svære gran- og furutrær av Bergkrystallen og Steinspranget borettslag på Lambertseter. De har i fjor høst og nå i vinter fraktet disse som kubber til tomta utenfor kirken, og utfolder der nå den reneste vedbolagsvirksomhet.

Vi omdanner det til fyringsved som vi selger i sekker. De siste to årene har disse pengene, sammen med støtte som vi får fra Lambertseter Røde Kors, blitt brukt til tiltak som barnevernstjenesten i bydelen har definert, sier Kai Adelsøn, som er daglig leder i frivillighetssentralen på Lambertseter.

Raus kirke

Ingen har klaget på at denne virksomheten vår har "tatt litt mer av" enn det det vi opprinnelig spurte om å holde på med her. Sokneprestboligen står riktignok ubebodd nå, men vi har omdannet området foran den og inntil veggene til det reneste "Lambertseter kirke- og vedbolag", sier Adelsøn med et flir.

Han berømmer Lambertseter menighet som både aktiv, inkluderende og rause på alle måter.

Vi har lovet at når den nye kapellanen kommer for å bosette seg der i juni med sin familie skal veden være fjernet, sier Adelsøn.

Flere tilbud

Nå akter frivillighetssentralen å bygge videre på samarbeidet med barneverntjenesten og Lambertseter menighet, og skape flere tilbud til økonomisk vanskeligstilte barnefamilier.

Vi har søkt støtte fra Sosial-og Helsedirektoratet for å gjennomføre et prosjekt som innebærer å sette i verk tiltak for å motvirke sosial ekskludering av barn i familier med vanskelig økonomi, sier han.

Sist tirsdag kom han med en sjekk på 2000 kroner til barne- og ungdomsarbeidet i Lambertseter menighet som en begynnelse. Bjørnar Nome, ungdomsarbeider og leder for et prosjekt som har med trosopplæringsreformen å gjøre, kan fortelle at de har mange tilbud til barn.

Ta kontakt

De aller minste er med på babysang, så har vi Knøttekoret, barnekoret Lambert og det nye ungdomskoret "Alarm Tensing". Som ungdomsklubber fungerer Junior-Kikk og KIkk, sistnevnte har medlemmer opp til 17-18 år. Vi kan også ta med at vi har familiespeiding der barn er med. Som mange andre aktiviteter for barn og unge er det litt mangel på ledere hos oss også, så ta gjerne kontakt, sier Bjørnar Nome.

Til å være med på sjekkoverrekkelsen har han tatt med seg de som skal ha ære for både at trærne blir sagd opp, deretter kløyd og så stablet langs veggen eller puttet i sekker. I tur og orden er Arvid Juland, Anne Marie Strømsmo og Roar Rudshaug dette teamet av frivillige.

Frivillighetssentralen trenger flere kunder på denne veden som det altså ikke kan fyres med før til neste vinter den må altså tørke først. Ta kontakt med Lambertseter Frivilligsentral hvis du er interessert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere