*Nettavisen* Nyheter.

Varmer opp Schous

Knut Buen og Hallvard Bjørgum åpner "Folk på torsdag" i kveld. FOTO: PROMO

Til høsten åpner norsk folkemusikks nye storstue Riksscenen i Schous kulturbryggeri. Men allerede torsdag kan du oppleve selveste Knut Buen og Hallvard Bjørgum i lokalene.

LØKKA: – Dette er en slags «husvarming». Vi skal arrangere konsertserien «Folk på torsdag» året rundt, og hva kan vel være bedre enn å starte det hele med Buen og Bjørgum, sier salgs - og informasjonsleder Fredrik Falch.

Et samlingssted på tvers

Riksscenen skal være et samlingspunkt for folkemusikken, på tvers av sjangre, land og kultur.

– Til høsten skal vi åpne tre scener, men foreløpig er det intimscenen med egen bar som skal benyttes til konseptet «Folk på torsdag». Vi er veldig glade for å kunne presentere Buen og Bjørgum, som etter eget sigende ikke har spilt sammen på 25 år. De har varslet en konsert med mye improvisasjon, der artistene også vil benytte anledningen til å fortelle litt om den historiske bakgrunnen for det de spiller. Dette er virkelig en god anledning til å bli kjent med norsk folkemusikk på sitt beste, mener Falck. Eller som Buen selv uttaler det i pressemeldingen:

«... me møtest og improviserar spel og soger, ut frå personlege reportoar, i gjensynsglede og attersyn».

Alle skal med

Lokalmiljøet er også inkludert i «husvarmingen» torsdag.

– Sofienberg Spelemannslag spiller til dans på Norges nyeste – og beste gulv – skapt for dans og utviklet i samarbeid med profesjonelle utøvere. Blant annet Frikar for å nevne noen. Her blir det ordentlig svikt i gulvet Vårt varierte vårprogram slippes denne kvelden, der tradisjon og «ny-folk» går hånd i hånd, avslører Falck.

Riksscenen skal i tillegg til tre scener og bar også kunne tilby utstyr av beste sort.

– Her får vi et PA-anlegg som kan takle det aller meste. Vi har også eget studio tilknyttet scenene, så vi kan tape lyd og gjøre tv-opptak med topp kvalitet. Vi har allerede inkludert Folkelarm i arbeidet vårt. Riksscenen satser på å bli en av landets desidert viktigste scener fra høsten, avslutter Falck.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.