RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varmt farvel med Kolbjørn Jacobsen


Slekt og venner tok et varmt farvel med kjøpmann Kolbjørn Jacobsen utenfor Bekkelaget kirke. «Høvdingens» siste ferd foregikk i en Chevrolet 39-årgang.
Slekt og venner tok et varmt farvel med kjøpmann Kolbjørn Jacobsen utenfor Bekkelaget kirke. «Høvdingens» siste ferd foregikk i en Chevrolet 39-årgang.
En fullsatt Bekkelaget kirke tok onsdag farvel med kjøpmann Kolbjørn Jacobsen.

HOLTET: Jacobsen ble født i 1913 og døde 5. september, fire dager etter at han fylte 96 år.

I sin minnetale fortalte prest Henning Vik om en sosial, utadvendt, sprek, arbeidsom og kreativ leder, en mann som var hundre prosent dedisert til sitt livsprosjekt Jacobs.

Dessuten en kjær familiemann som helst ville ha både barn, barnebarn og oldebarn rundt seg i butikken i hverdagen, og med seg i hans kjære Østmarka i helgene. Et Østmarka som betydde så mye for både han og kona Elfi, som han var gift med i 75 år.

Selve Jacobs-eventyret startet i 1926 da Kolbjørn Jacobsens foreldre kjøpte eiendommen Bernhus. Selv overtok han driften av kolonialen i 1933, bare 19 år gammel. I 1952 gjorde han den om til en av landets første selvbetjeningsforretninger. Deretter fulgte utvidelse på utvidelse, og utmerkelse på utmerkelse.

– En venn kalte ham «supermannen» fra Holtet, sønnen Knut døpte han «høvdingen». Ikke rart dere alle i dag føler at en vegg er borte, sa presten.

Bisettelsen ble et varmt farvel med en av bydelens store menn. Minnetalene ved BSK, Milorg, Lions Nordstrand og Østmarkas venner var fulle av mye ros og et stort savn etter mange års vennskap.

Refrenget i oldebarnas nydelige fremførte sang (skrevet av Eivind Scheie), er nok betegnende for alle som kjente Kolbjørn Jacobsen:

For det som er forbi er forbi,
og jeg har noe vakkert å si:
Alltid skal jeg huske det vi delte, du og jeg,
aldri skal jeg glemme alt du var for meg.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere