RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi har ikke så stort utvalg, men det vi har, står vi inne for, sier Rikke Mørck (t.v.) og Cathrine Vågsmyr. Foto: Linn Kongsli Lundervold
Vi har ikke så stort utvalg, men det vi har, står vi inne for, sier Rikke Mørck (t.v.) og Cathrine Vågsmyr. Foto: Linn Kongsli Lundervold

Varmt, røft, rent og ekte

Et pust av Buenos Aires midt i Vibes gate. Rikke Mørck fra Smestad har endelig realisert ungdomsdrømmen. Resultatet er et litt annerledes konsept.

MAJORSTUEN/SMESTAD: Det er noe litt unorskt med én gang man kommer inn i den nyåpnede kafeen Bolivar.

Rikke Mørck (26), jurist og modell fra Smestad, nå også kaféinnehaver, sitter nede i interiøravdelingen sammen med interirørdesigner Cathrine Fleischer Vågsmyr (25) fra Slemdal. Stearinlysene kaster skygger over smakfulle tekstiler og keramikk inne i den hvitpussede interiørhulen.

Tross finanskrise har kafeen fått en knallåpning. Nå jobber Rikke og Cathrine med å markedsføre interiørdelen Bolivar Home.

Latinsk inspirasjon

Bolivar er nemlig noe litt annerledes, et mer helhetlig konsept om du vil. Her skal du ikke bare få servert ekte og smakfull mat til gode priser. Du kan også kjøpe serviset du spiser av, eller få hjelp av Cathrine til å innrede hus eller hytte i ekte Bolivar-ånd.

Inspirasjonen til konseptet kom da Rikke var i Buenos Aires for et år siden, på tampen av en tre måneders lang Sør-Amerika-reise sammen med kjæresten Rasmus Os. Derav også navnet.

Simón Bolívar går igjen som en heltefigur i alle landene der nede. Så vi var omringet av Bolivar mens vi gikk og holdt på med disse planene. Vi forelsket oss helt i Sør-Amerika, og da var det veldig naturlig å velge det navnet, sier Rikke.

Varmt, røft og ekte

Så hva er det egentlig som kjennetegner Bolivar-stilen?

Det er innredet for en varm og behagelig atmosfære. Varmt, men også litt røft og rent og ekte, sier Rikke.

Alt er håndplukket. Vi har ikke et enormt utvalg, men det vi har, står vi hundre prosent inne for. Hver ting er som et smykke, eller en liten skatt, sier hun.

Vi er ikke så opptatt av å følge trender. Vi er Bolivar, og det er et konsept. Det er sånn det er her.

Det ekte og smakfulle og håndlagede går som en rød tråd, ikke bare i interiøret.

Vi er opptatt av å ha en personlig touch også når det gjelder maten. Det skal ikke være for mange valgmuligheter, men det vi har, legger vi sjelen bak, sier Rikke.

Inne i selve kafeen er mye av interiøret egenprodusert. Bordene er laget av over 200 år gammelt tre fra Ensjø hovedgård. Putene er egentlig kaffesekker, sydd av venninnen Henriette Welin Larsen fra Holmenkollen. De store klokkeformede lampene er gamle industrilamper de har malt selv. Kafeen har også et kunstsamarbeid med Galleri A, og kunsten, som også er til salgs, skiftes ut rundt en gang i måneden.

Kafédrømmen har ligget latent siden Rikke gikk på Ris ungdomsskole, men da hun begynte på jussen, ble den satt litt på hold.

I tråd med Sør-Amerika-inspirasjonen, har Bolivar nå blitt en skikkelig familiebedrift. Rikkes mor, som har lang erfaring innenfor interiørbransjen, har vært veldig delaktig i den kreative delen av konseptet. Cathrine, som også er kjæresten til Rikkes bror, har arbeidet som interiørdesigner i to og et halvt år, og har tegnet for flere store kunder. Hun synes det er spennende å få bli en del av den nye familiebedriften.

Det er veldig gøy å få være med fra starten, det gir ekstra mye ansvar, sier hun.

På sikt håper de nå at det skal komme en Bolivar nummer to, men dette er fortsatt fjernt i fremtiden.

Det blir litt til mens vi går, det er det som er gøy, sier Rikke.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere