RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler mye luftforurensning


Sensitive personer anbefales å begrense oppholdstiden utendørs etter at det er meldt om høye konsentrasjoner av forurensning tirsdag og onsdag.
Sensitive personer anbefales å begrense oppholdstiden utendørs etter at det er meldt om høye konsentrasjoner av forurensning tirsdag og onsdag. Foto: Arkivfoto
Sensitive personer bør begrense oppholdstiden utendørs i områder med sterkt trafikkerte veier på grunn av at det er ventet mye eksos i rushtiden.

OSLO: Det ventes mye forurenset luft langs større veier og mye/svært mye forurenset luft langs sterkt trafikkerte veier i forbindelse med rushtidene. Det er eksos som forurenser. På kvelden ventes det mye forurenset luft i områder med vedfyring, skriver Helse og velferdsetaten, Oslo kommune, Statens vegvesen og Norsk institutt for luftforskning (NILU) i det daglige varselet om luftkvalitet.

Det er ventet mye/svært mye forurensning i forbindelse med rushtrafikken både i dag, tirsdag og i morgen onsdag.

Personer som er sensitive for slik forurensning blir anbefalt å begrense tiden de oppholder seg utendørs i rustidene i utsatte områder.

Daglig varsel

Gjennom nettsiden luftkvalitet.info overvåkers og varsles luftkvaliteten systematisk for å verne om folks helse.

Her er det også mulig å motta daglige varsler om luftkvaliteten på e-post.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere