RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler varm vinterferie i sør

To skiturister i fjellheimen ved Rondane. Forholdene i fjellet i Sør-Norge er perfekte første helgen i vinterferien.
To skiturister i fjellheimen ved Rondane. Forholdene i fjellet i Sør-Norge er perfekte første helgen i vinterferien. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vinterferien står for døra i store deler av landet. Meteorologene varsler varmt vær, men lover også at snøen holder seg i høyden.

– Det blir en mild vinterferie i hele Sør-Norge. Det kan bli skummelt med skiføre i lavlandet, men i høyden blir det fint. Det er bra med snø både øst og vest i fjellet, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes til NTB.

Varmere enn normalt

Hele Oslo og området rundt Oslofjorden, Trøndelag og fylkene Hedmark, Rogaland og Sogn og Fjordane går neste uke ut i vinterferie. Påfølgende uke skal de resterende fylkene i Sør-Norge samt Troms og Nordland avvikle ferie.

Generelt er værkartet over langtidsvarselet preget av røde prikker for varmegrader. Det blir mange av dem, og i enkelte områder kan temperaturene minne mer om vår og påske enn vinter.

– Det er varmere enn hva som har vært normalt de siste årene, men det kan fremdeles komme kuldeperioder, sier Moxnes.

Det loves fint vær i Oslo neste uke - så hjemmevinterferie for Oslo-borgerne er neppe å forakte. Her fra Bjørvika torsdag ettermiddag.


Les også: Bussterminalen kan bli flyttet ut av sentrum

Vinden snur

I helgen og begynnelsen av uka vil østavind prege været i øst. Det blir grått og varmere enn vanlig. På Vestlandet kan den samme vindretningen i stedet føre til glimt av sol og tørt vær. Den nedbøren som måtte komme vil trolig falle som regn i lavlandet og snø først et stykke opp i høyden.

– Midt ut i neste uke vil vinden derimot snu. Da blir det vind fra vest, og da vil det komme en del mer nedbør på Vestlandet og nordover. Vi regner med at det komme en del regn og at man må ganske høyt opp før det blir snø av det, sier Moxnes.

– Østlandet ligger i le bak fjellene og får bedre vær, legger hun til.

Les også: Oslo-folk elsker å spise ute - men nekter å gi fra seg matpakka

Fint i fjellet

Skinettstedet Skiinfo melder at de fleste skianleggene er i drift og at forholdene er gode. Ingen er preget av snømangel, selv om det varierer hvor dyp snøen er.

– I vestlige fjellområder det målt rekordmengder med snø, mens det i østlige trakter er mer normale forhold, sier meteorologen.

Selv om det er langt fram og mye ennå er usikkert, mener Moksnes at det er mye som tyder på at det milde været vil holde seg over hele landet også inn i den neste vinterferieuka.

– Det blir kaldt på natten, så det kan nok bli litt isete. Men i fjellet blir det fint, sier Moxnes. (©NTB)

Les også: 100 grunner til å elske Oslo

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere