RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varslerordning mot korrupsjon

Byrådet vil forsterke arbeidet mot korrupsjon og misligheter på bred basis i alle virksomheter i Oslo kommune, og foreslår nå å etablere varslingsordninger i hele kommunen.

OSLO ØST: Bakgrunnen for dette er det siste årets avsløringer av flere korrupsjons- og mislighetssaker i kommunens virksomheter. Dette er første gang en kommune i Norge etablerer en slik varslingsordning.
Alle virksomheter i Oslo kommune skal ha en lokal varslingsordning som skal motta, registrere og følge opp varsel fra ansatte og andre om ulovlige og kritikkverdige forhold i kommunen, sier byrådsleder Erling Lae.
Det skal også etableres en sentral varslingsordning i Oslo kommune for mottak av varsel fra ansatte, brukere, leverandører og andre.
Den sentrale varslingsordningen organiseres slik at en ekstern leverandør håndterer mottaket av varselet. Deretter vil internrevisjonen forberede saken for en beslutningsgruppe som beslutter videre prosess for oppklaring av varselet.
Beslutningsgruppen vil bestå av kommunaldirektørene i Byrådselederens avdeling, Byrådsavdeling for finans og utvikling, samt berørt byrådsavdeling.
Både den lokale og sentrale varslerordningen skal kunne benyttes av alle ansatte, brukere, leverandører og andre som si fra om misligheter og kritikkverdige forhold.
Formålet er å forebygge korrupsjon og øke tilliten til at kommunen kan og vil rydde opp i uønskede forhold. Varslerordningen vil etablere en trygghet for den som varsler, både for de som ønsker å oppgi navn og de som varsler anonymt, sier Lae.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere