RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varslet trangere tider for kirkene


Biskop Ole Christian Kvarme varslet trangere tider for kirkene og menighetene i Groruddalen. - Min kapital ligger i bibelen, sa han til forsamlingen i Bredtvet kirke i forrige uke.
Biskop Ole Christian Kvarme varslet trangere tider for kirkene og menighetene i Groruddalen. - Min kapital ligger i bibelen, sa han til forsamlingen i Bredtvet kirke i forrige uke. Foto: foto: alexander synstad

Biskop Ole Christian Kvarme mener han der oppe gleder seg over kirkene i Groruddalen. Men under folkemøtet i Bredtvet kirke forberedte han menighetene på tøffere og smalere tider. – Vi kjenner ressurssituasjonen på kroppen alle sammen, sa Kvarme.

BREDTVET: Til forsamlingen i Bredtvet kirke måtte biskopen si det som det er:

– Jeg som biskop har ikke mye penger å råde over. Dette er min viktigste kapital, sa Kvarme og holdt bibelen fram for forsamlingen.

Kvarmes bibel er i så fall ikke mer enn åndelig kapital.

Tøff situasjon

Kvarme la nemlig ikke skjul på at ressurssituasjonen er tøff for kirkene og menighetene i Groruddalen. Han viste til strategiutvalget for kirkene i Groruddalen.

– Vi kjemper med en tøff økonomi. Strategiutvalget har gittbeskjed om at noe må skje med ressursbruken. Da må vi se på hvordan vi kan styrke samarbeidet mellom menighetene. Og er det noen kirker som bør legges ned, sa Kvarme uten å gi noen klare føringer.

– Når utvalget selv tør å stille slike spørsmål, så tør jeg også. Dette er en ressurssituasjon som vi alle kjenner på kroppen. Jeg tror også HAN gleder seg over over kirkene i Groruddalen. Men kjenner også smerten vi kjenner.

Andre religioner

Folkemøtet i Bredtvet kirke var en del av bispevisitasen i Østre Aker prosti i forrige uke. Kvarme møtte mange mennesker i Groruddalen iløpet av uka. Kvarme tok til orde for å titte over til andre religioner.

– Det ble snakket mye om dette i alle bydelene jeg besøkte. Jeg var i Syria en gang under Ramadan. Der inviterte de kristne kirkene muslimene når fasten var over på kveldstid. De spiste sammen. Kanskje vi kan gjøre det samme her i Groruddalen? Å gjøre noe sånt har å gjøre med å vise kristen raushet, sa Kvarme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere