RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsom med sletta

Presset på Ekebergsletta øker. Da gjelder det å holde tunga rett i munnen.

Ekebergområdet er viktig og et svært verdifullt område i mer enn en forstand. I det brede lag av folket utenfor lokalmiljøet er området uten tvil mest kjent som arena for verdens største fotballturnering, Norway Cup. Dette er en av Oslo-idrettens virkelige lekegrinder. Og både fotballen og andre idretter ønsker nå oppgraderinger og utbygginger for sine idretter.

Det er et forståelig ønske. For idrettene trenger tumleplass og nyanlegg for å kunne være et alternativ til idretter som vokser både i antall utøvere og anleggskrav. Samtidig passer Ekebergs voktere, Eikabergtinget, på å minne oss om at dette området er noe mer enn en ballplass.

"Ekebergområdet og Ekebergsletta har elementer av botanisk og geologisk karakter som ønskes bevart. Slettas høyde ligger jevnt over 140 meter over havet. Geologisk sett er det ingen hovedstad i verden, ingen by i Europa, som innen sine grenser og nærmeste omgivelser kan vise en så forståelig og variert geologi, og fra et så langt tidsrom, som Oslo", skriver geolog Elen Roaldset.

Hun advarer mot at en videre økning av aktivitetene på Ekebergsletta og bygging av nye anlegg, vil forringe et enestående natur- og rekreasjonsområde.

Det foreligger planer om ny stor idrettshall og inngjerdede baner med kunstgress på Ekebergsletta. Eikabergtinget har tatt frem hard skyts i sakens anledning. Vi er ikke enige i at all aktivitet i området skal "fryses", og synes ordet "okkupasjon" er sterk kost i denne forbindelse. Det må være plass til idretten på Ekebergsletta også i fremtiden.

Men en skal være meget varsom med store bygg, gjerder og stengsler i et så verdifullt friområde. For Ekebergsletta og området rundt skal ikke være forbeholdt de som driver med organisert idrett. Alle andre som er glad i og bruker dette området skal ikke føle at de går på idrettens nåde.

Det er derfor et stort ansvar for reguleringsmyndighetene i Oslo kommune å vekte de ulike interessene. Området er av nasjonal bevaringsverdi. Det er grunn til å håpe at en klarer å hensynta de ulike interessene i dagens utbyggingspress.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere