Vårtegn i Skøyenparken

Brannbilen måtte prioritere en uttrykning, men ellers var alle med i den tradisjonelle kortesjen til Nordre Skøyen barnehage lørdag.

Nordre Skøyen: Barnehagen rundet femti år i fjor. Jeg tror dette arrangementet, som er et hundre prosent foreldreopplegg, har funnet sted nesten like lenge, sier styrer Inga Marie Green.

Kortesjen er et populært innslag i nærmiljøet rundt Skøyenparken, og i finværet var mange møtt frem for å se på. Østensjø skoles musikkorps ledet an, fulgt av en hestekjerre med de 15 barnehagebarna, og deretter kom nærmere hundre barn og voksne.

Green forteller at kortesjen, som går en fast rute i nærområdet, opprinnelig var en viktig inntekskilde for barnehagen.

Barna hadde med seg kjepper med poser på, og disse strakte de ut til alle som stod langs veien og så på opptoget. Det var som en slags kollektbøsse, sier hun.

Selv om innsamlingen underveis nå er et tilbakelagt kapittel, blir det likevel litt penger i kassa til barnehagen i løpet av den populære familiedagen. Etter kortesjen er det leker for barna, eventyrstund, ansiktsmaling, tombola, lynlotteri og salg av kaker, pølser, brus og kaffe.

Inntektene gir oss råd til å kjøpe leker eller ta en ekstra tur på teater, forteller Inga Marie Green, og skryter at det hyggelige arangementet.

Jeg bruker å si at denne dagen er det sikreste vårtegnet i Skøyenparken.Opprinnelig var kortesjen en viktig inntekskilde for barnehagen

Inga Marie Green


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.