RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VÅRTREFF: Det er mange års tradisjon bak vårtreffene på Solkollen på toppen av Grønliåsen. Lørdag er det samling igjen. ARKIVFOTO
VÅRTREFF: Det er mange års tradisjon bak vårtreffene på Solkollen på toppen av Grønliåsen. Lørdag er det samling igjen. ARKIVFOTO

Vårtreff og fuglekasse-snekring

Når vi har lagt påsken bak oss, er det tid for vårlige sysler.

GRØNLIÅSEN: Grønliåsens Venner har en lang tradisjon bak seg med å arrangere Vårtreff på Solkollen.

Lørdag 14. april mellom klokken 12 og 14 er alle velkomne til Grønliåsens høyeste punkt. Her blir det natursti og kort O-løype. Og så kan man selvfølgelig kose seg med medbragt mat og lunke på pølser på bålet.

Solkollen finner man ved enten å gå opp fra Seterbråten på Bjørndal eller fra den gamle skytebanen eller idrettsbanen i Prinsdal.

På denne tiden av året er småfuglene på leting etter bolig hvor de kan legge egg og fostre opp en ny generasjon. Til dette trenger de fuglekasser. Men hvordan lage en slik?

Det kan man lære søndag ved det gamle skytterhuset i Prinsdal. Også dette står Grønliåsens Venner for.

Hammer og litt penger til egenandel må man ha med seg. Venneforeningen kjøper inn materialer og spiker. Og så tar det ikke lang tid før man har ferdig en «enebolig» man kan henge opp et sted i skogen.

Snekkerverkstedet holder åpent søndag 15. april mellom 12 og 14.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere