*Nettavisen* Nyheter.

Våt fest med Dumdum Boys

dro slager på slager i Frognerbadet Foto: Steinar Knudsen

Frognerbadet ble gjørmebadet. Nå avslutter Dumdum Boys festivaldag nummer to.

FROGNER: Selv med en fuktig aften har festivalstemningen vært god i Frognerbadet. Dårligere ble den ikke da Prepple og kompani entret scenen sent fredag kveld.

Og for en skattekiste de kan boltre seg i! Slave førte til allsang, og når de legger Kiss' I Was Made For Loving You i gitarkoret. Sånt kan bare bli suksess!

Se bilder fra Dumdum Boys

Prepple er den fødte frontfigur med sin rett-i-trynet attitude har han taket om de fremmøtte under hele konserten. Om de gjør låter som kom ut på 80-tallet eller fra siste plata Tidsmaskin, har ingenting å si. Dumdum er rockekonger i Norge. De leverer alltid, og vi tar imot.

Når Kjartan Kristiansen fyrer i gang Lunta Brenner, Prepple kaster jakka og volumet skrues opp et ekstra hakk - da er det ingen som ofrer værgudene en tanke. De som er her i kveld kunne ikke tenkt seg et bedre sted å være.

Mellom Møkkamann og Metalic Hvit tar Prepple seg en sup fra kaffekruset med Dumdum logo på. Om det er karsk eller ekte vare er ikke viktig. Uansett så er bandet i veldig godt slag. Her er ikke mange feilslag eller skjær i sjøen. Rutine og publikumstekke skulle kunne oppsummere mye av kveldens konsert.

Når trønderene varter opp med Spiltter Pine, står publikum og hopper. De helt foran, og de på tribunene bakerst. Hadde man skrudd av lyden nå ville man hørt en enorm allsang på Majorstua. Også gjorde de faktiskt det. Fantastisk!

Og ikke nok med det. Han hyllet også sin avdøde venn Gustav Lorentzen med låten Dum og deilig. Med tanke på at det var Dumdum Boys som fikk Knutsen og Ludvigsen til å bli venner igjen, er det ingen tvil om at dette er ektefølt.

For en avslutning på en våt og fornøyelig kveld!

Les alt om Norwegian Wood 2010 her


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.