RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vaterland skal bli nytt og trygt

Et enstemmig bystyre gikk onsdag inn for å opprette en prosjektgruppe, Prosjekt Vaterland, som skal se på muligheter for å bygge inn området på Vaterland under Nylandsbrua.

VATERLAND: DittOslo har tidligere skrevet om planene for Vaterland, som er initiert av Infill arkitekter,  MAD arkitekter og engajerte Arbeiderparti-politikere lokalt og i bystyret, som Anne Cathrine Berger.

De har gått sammen for å se på hvordan man kan gjøre området rundt Vaterland og Grønland t-banestasjon om til en markedshall og et hyggelig sted å være.

Politikerne ble onsdag 18. juni enstemmig enig om å se på mulighetene for å gjøre noe med området.

Slik lød vedtaket i sin helhet:

"Bystyret ber byrådet sette ned en prosjektgruppe, Prosjekt Vaterland, som skal se på muligheter for å bygge inn området på Vaterland under Nylandsbrua.

Byrådet må inngå et samarbeid med relevante aktører, som sentrale myndigheter, Statens Vegvesen, arkitekter, eiendomsbesittere, bydelen og næringsliv.

Prosjektet bør se på ulike muligheter for utvikling, finansiering og drift. Byrådet bes komme tilbake til bystyret med egen sak om dette."

Les også: Slik kan det bli på Vaterland

Vil bli et fantastisk sted

- Dette er et flott prosjekt som er initiert av oss som er arkitekter og Anne Cathrine Berger (Arbeiderpartiet) som jobber for trygghet i byen, sier Bjørnar Johnsen, utviklingsleder i Infill Arkitekter.

Han forteller videre at et strøk som i dag er nedslitt trist og som for mange føles direkte utrygt i, har et kjempepotensiale til å bli noe helt nytt.

- Dette er et fantastisk prosjekt i forbindelse med at det både skaper trygghet og ny giv i området. Dette er jo porten til Grønland, og en viktig brikke i det at Akerselva får en ny giv, sier Johnsen.

Man skal kunne gå fra Operaen langs Akerselva opp til Nydalen å føle seg trygg.

- I dag er dette et veldig nedslitt og trist område som med enkel virkemidler kan snus til å bli et fantastisk sted i byen, med inenndørs marked, brygge og kanskje kajakk og kanopadling ut i fjorden, sier Johnsen engasjert.

- Dettte er jo en veldig hyggelig gladnyhet for et område som er veldig nedslitt og trist i dag, mener han.

Tryggere Vaterland

Johnsen peker på at det er gøy at det er et samarbeid med kommunenen, utvikler, arkitekter som i  felleskap jobber med prosjektet.

- Også må kommunen få litt skryt, og flott at de tar ballen videre, sier Johnsen.

- Det som jeg først og fremst er glad for er at det er blitt enstemmighet. Alle politikerene vil gjenreise Vaterlandsområdet å gjøre det til et tryggere sted, sier Anne Cathrine Berger, som sitter i byutviklingskomiteen i Bystyret for Arbeiderpartiet.

At det blir et nytt Vaterland er det viktigste. Hun er også glad for at det blir en bred sammensatt gruppe, bestående av både næringsliv, frivillige organisasjoner og kommunen som vil få mulighet til å påvirke i prosessen.

- Også er jeg tilhenger av en tryggere Oslo, hvor man tenker byutvikling og trygghet i en mer helhetstenkning, sier Berger.

Hun regner med at det vil bli gjort noe konkret med prosjektet om Vaterlandsområdet i løpet av kort tid, og trolig innen året er omme.

Les også : Tøyen må bli et godt setd å være

- Det er sjelden vi klarer og enes om så mye. Det er en seier for befolkning på Grønland og Vaterland, sier en fornøyd Berger.

Hun skryter av alle dem som har jobbet med å få til et løft i området, både beboere og lokalpolitikere fra Arbeiderpartiet.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere