RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vatnøy til Herr Nilsen


Arne Vatnøy tar turen fra Tøyen til Herr Nilsen for å holde konsert for «de rette folka».
Arne Vatnøy tar turen fra Tøyen til Herr Nilsen for å holde konsert for «de rette folka». Foto: Promobilde
26-årige Arne Vatnøy på Tøyen tror den beste måten å nå ut til de såkalte rette folkene er å invitere dem på konsert.

SENTRUM/TØYEN: 250 mail og 200 sms senere står han på scenen på Herr Nilsen i Oslo i kveld, mandag 10. januar klokken 20 for å vise hvorfor han skiller seg ut fra mye av det som finnes på den norske singer/songwriterscenen.

Stor i Baltikum

Det er ikke mange debutanter som har spilt for 80 millioner TV-seere, allerede før sin første plateutgivelse.

– Jeg har tatt en utradisjonell vei inn i musikkbransjen – nå er jeg klar for det hjemlige markedet, sier Arne til Østkantavisa.

– Flere norske artister er blitt «big in Japan» – jeg opplevde å bli «big in Baltikum»! I forkant av EP-utgivelsen «Colour Chalk» i juni 2010 førte en rekke tilfeldigheter til at jeg i 2008 sto foran 80 millioner TV-seere på direkten i Øst-Europa. Jeg deltok på den internasjonale musikkfestivalen Slaviansky Basaar i Hviterussland og ble radiolistet i Armenia før jeg i det hele tatt hadde begynt promoteringen hjemme i Norge, forteller Arne.

Dårlig på noter

– Som mange andre låtskrivere i min sjanger har jeg skrevet siden jeg begynte å spille musikk. Som ung pianist behersket jeg noter dårlig. Jeg diktet opp egne versjoner av klassiske verker. Dette er nok årsaken til atdu kan finne igjen klassiske elementer i min musikk, sier Arne Vatnøy.

Vatnøys musikk er sagt å være både umiddelbart fengende og av typen som vokser på lytteren over tid. Det fengende i Vatnøys musikk kom til uttrykk gjennom to radiosingler, «Eyes Always Open» og «Colour Chalk», som siden utgivelsen i juni 2010 har surret og gått på en rekke radiostasjoner i Norge, Russland, Italia, Armenia og Polen.

– En A-listing av «Eyes Always Open» førte til spilletid på P1 nasjonalt, og dermed også omtale i en rekke magasiner sommeren 2010, forteller musikeren fornøyd.

Etter en festivalopptreden i Italia i mai 2010 er Arne blitt plukket opp av den italienske stjerneprodusenten Carmelo La Bionda, hjernen bak den internasjonale superhiten «Vamos a la Playa» fra 1982. La Bionda har i etterkant jobbet med internasjonale superstjerner som Rihannah.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere