RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vedatt


Tross sin lite miljøvennlige profil, fikk den spanske arkitekten Juan Herreros «Lambda» grønt lys som nytt Munch museum. FOTO: HAV EIENDOM
Tross sin lite miljøvennlige profil, fikk den spanske arkitekten Juan Herreros «Lambda» grønt lys som nytt Munch museum. FOTO: HAV EIENDOM
Lambda og Diagonale vedtatt i Oslo bystyre.

SENTRUM: Oslo bystyre besluttet onsdag 26. august å realisere vinnerutkastene for nytt Munch/Stenersen museum og nytt Deichmanske hovedbibliotek, og kjøpe de aktuelle tomter av HAV Eiendom AS.

Den spanske arkitekten Juan Herreros Munch-prosjekt «Lambda» har vært gjenstand for kritikk både hva høyde, beliggenhet og miljøaspekter angår.

For noen har misnøyen vært så stor, at det er krevet en helt ny arkitektkonkurranse.

Norske Arkitekters Landsforbun (NAL) er tilfreds med bystyrets beslutning. Vi har tro på at begge kulturbyggene vil bli av fremragende kvalitet, til glede for byens befolkning og med stor positiv effekt på det samlede resultat av Bjørvika-utbyggingen, sier Per Rygh, konkurransesekretær i NAL til Arkitektur.no.

SV og Venstre stilte seg som bak byrådet, og sikret et bredt flertall for at forslagene om at arkitektkonkurransens vinnere skal bygges i Bjørvika.

Ap, KrF og Rødt stemte i mot forslagene, men måtte se seg slått, skriver NRK.

Forliket mellom SV, Venstre og byrådet inkluderer planer om å gjøre begge de to kulturbyggene radikalt mer klimavennelige enn de framstår på tegnebrettet, men det er uklart hva dette egentlig betyr i praksis skriver NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere