*Nettavisen* Nyheter.

Vedlikeholdsløft for barnehager

 

Omsorgsbygg har lansert Aksjon bedre barnehager for å gi slitne kommunale barnehager, blant annet tre barnehager i vårt distrikt, et viktig løft.

VÅRE BYDELER: Flere avdelinger i Omsorgsbygg koordinerer nå sin innsats mot samme mål. Allerede henger bannere oppe på flere barnehager der Omsorgsbygg er i gang med viktige utbedringstiltak.

Betydelig vedlikeholdsetterslep

Vedlikeholdsetterslepet på barnehagene i Oslo er betydelig og har utviklet seg over en årrekke. Barnehagene ble Omsorgsbyggs ansvar fra opprettelsen i 2004.

Samtidig med en voksende utfordring med å bygge nye barnehager, legges det opp til en forsterket innsats for å vedlikeholde de gamle. Bakgrunnen er blant annet at bystyret har lagt opp til en satsing med 60 millioner kroner pr år i flere år fremover.

Barnehager i vårt distrikt der Omsorgsbygg kommer i gang med prosessen for omfattende oppussing 2008 er Flaen i Bydel Grorud, Smedstua i Bydel Stovner, Plassen i Bydel Alna og Årvoll i Bydel Bjerke.

Omsorgsbygg tar forbehold om at prioriteringslisten kan bli justert i samråd med bydelen.

15 årlig

Dette muliggjør omfattende vedlikehold av femten barnehager årlig. Omsorgsbygg samarbeider tett med bydelene om hvilke barnehager som må vedlikeholdes først.

Dessuten skjer det utbedringer og reparasjoner på mange titalls barnehager som en følge av aksjonen. Tryggheten for barna tillegges avgjørende vekt, ifølge Omsorgsbygg.

- Samtidig er byggemarkedet vanskelig og kan forsinke arbeidet. Det er krevende å få inn gode tilbud på alle de arbeidene som skal utføres. Byggebransjen har godt med oppdrag om dagen, og mindre tiltak i barnehager er nok ikke blant de mest ettertraktede oppgavene i markedet, sier Omsorgsbyggs administrerende direktør Jan-Egil Clausen.

Utfordringer

Tiltakene vil vanligvis gjennomføres mens barnehagen er i full drift. Clausen takker personalet på barnehagene, foreldre og barna for en sporty innstilling.

Vi skjønner at dette kan være en utfordring, men håper at godt samarbeid mellom utførende bedrifter og barnehagen gjør at dette kan skje smidig. I alle fall stiller Omsorgsbygg strenge krav til våre leverandører når det gjelder helse, miljø og sikkerhet, slik at arbeidene kan skje på en trygg og profesjonell måte, sier Clausen.

Bydelene har fortsatt ansvar for det indre vedlikeholdet og for standardhevinger. Bystyret vedtok i 2007 å gi bydelene 30 millioner til å styrke det indre vedlikeholdet i barnehagene. Mange bydeler er derfor i gang med indre utbedringstiltak på sine barnehager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag