RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vedtatte omsorgsboliger droppes


Tone Tellevik Dahl og Tom Veierød forlanger at byrådet følger bystyrets vedtak når nytt sykehjem skal bygges på Ullerntunet. Foto: Vidar Bakken
Tone Tellevik Dahl og Tom Veierød forlanger at byrådet følger bystyrets vedtak når nytt sykehjem skal bygges på Ullerntunet. Foto: Vidar Bakken
Det skal bygges et kjempemessig sykehjem på Ullerntunet, men bystyret har vedtatt at det også skal bygges omsorgsboliger. Disse blir det ikke noe av.

LILLEAKER: – Det er svært alvorlig når byrådet ikke tar innover seg flertallets tydelige beskjed når det gjelder bygging av nytt sykehjem på Ullerntunet, sier leder av Helse- og sosialkomiteen i rådhuset, Tone Tellevik Dahl (Ap).I dag er Ullerntunet tømt for beboere, høyblokka skal rives, og sidebygget til den eldste delen skal også rives. Omsorgsbygg prosjekterer og vil bygge et nytt sykehjem med 150 sykehjemsplasser.

Les også: Mangler sykehjemsplasser, men betaler 6,4 millioner for tomt sykehjem

Vil ha omsorgsboliger

– Da vi behandlet reguleringsplanen i komiteen, ble det i flertallsmerknaden (Ap, Frp, SV og Venstre – journ.anm.) lagt vekt på at anleggets kvaliteter skulle videreføres og ha et fleksibelt blandingsforhold mellom sykehjemsplasser, omsorgsboliger og andre tjenester og tilbud. Det betyr blant annet at bystyreflertallet vil ha innpassing av omsorgsboliger eller at sykehjemmet ble prosjekter slik at omsorgsboliger lett kan realiseres. Dette er også i tråd med hva bydelen selv ønsker, sier Tellevik Dahl.

Manglende troverdighet

– Bydelsutvalget har hele tiden vært klare på at det ønsker omsorgsboliger i forbindelse med utbygging av Ullerntunet. Vi var glade for at merknadene som fulgte vedtaket var i tråd med våre ønsker. Nå ser vi at premissene endres på byrådsnivå. Da går det på troverdigheten løs. Kan vi ikke stole på at et byråd følger flertallsvedtak i bystyret, sier Tom Veierød (Ap), som sitter i bydelsutvalget i Bydel Ullern og er nestleder i bydelens helse- og sosialkomité.

Les også: Sier ja til omsorgsboliger

Kan endre når som helst

– Bestillingen er gjort av tidligere eldrebyråd Sylvi Listhaug (Frp). Nå vet vi at byggeprosjektet legger opp til ensidig vekt på sykehjemsplasser. Dette har jeg tatt opp med eldrebyråd Aud Kvalbein i komiteen. Hun svarer at prosjektet er kommet for langt til at man kan endre på det. Det betyr at man vil bygge i strid med bystyrets flertall, sier Tellevik Dahl.

Les også: Listhaug tar feil

– Vi er ikke gjort kjent med at byrådet ikke vil følge bystyrets merknad. Avvik på flertallsmerknader skal meldes til bystyret, som så skal vurdere om de mener forutsetningene er endret. Det er ikke gjort her. Vi mener Aud Kvalbein når som helst kan gå inn å justere prosjektet. Det er bystyret som har lagt føringer for prosjektet og de skal følges, sier hun.

Les også: – Klart vi er skuffet

Oppgitt

– Jeg er oppgitt over at vi rett etter vedtak i sykehjemsbehovsplanen hvor boliger i omsorgstrappen ble særlig vektlagt av byrådet, nå bare avfeier beskjeden fra bystyreflertallet. Nå avventer vi svar fra byråden om hvordan hun vil håndtere dette videre. Vi vil ha tydelige svar på hvorfor merknadene ikke er fulgt og hvilke virkemidler byråden vil bruke for å imøtekomme kravet om et mer fleksibelt bygg, med blant annet omsorgsboliger, sier Tellevik Dahl.

Les også: 1000 seniorer blir kastet ut

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere