*Nettavisen* Nyheter.

Veidekke legger seg flat etter støyklage

Narvesen-blokka på Ensjø skal gjøres om til leiligheter. Naboer plages av støy fra byggingen. Foto: Arkivfoto

Veidekke lover bot og bedring etter at en nabo har klaget på støyende rivearbeider til sent på kveld i sommer.

ENSJØ: Narvesen-blokka på Ensjø er som kjent under kraftig ombygging. Den gamle kontorblokka skal bli til 84 leiligheter.

Utbygger Veidekke har søkt og fått dispensasjon til å støye frem til klokken 19 på kvelden. Men dette har sklidd ut i sommer, innrømmer entrepenøren.

Plaget i sommer

En nabo har sendt klage til bydelsoverlegen i Bydel Grünerløkka og mener at entrepenøren har brutt dispensasjonen.

– Arbeiderne har holdt på med meget støyende arbeid fra klokken 07 om morgenen til klokken 21-21.30 på kvelden, forteller Kristin Grini til Østkantavisa i en e-post.

Hun sjekket saken med bydelen og fikk bekreftet at det skal være slutt på bråket klokken 19.00. Bydelen på sin side har kontaktet Veidekke for å få dem til å overholde regelverket. Veidekke legger seg flat for kritikken.

– Vi skal ikke drive på etter klokken 19.00. Her må det ha skjedd en glipp. Vi prøver å ta vare på naboene så godt vi kan, sier Eivind Groven i Veidekke Entrepenør AS.

Han sier at det har glippet to ganger i sommer, dels på grunn av at de som bygger blir fort ivrig og vil bli raskt ferdig med ting.

– Og det beklager vi. Vi har vært i kontakt med bydelsoverlegen og vi må ta hensyn til det han sier. Men byggesaker er alltid ubehagelig for nabolaget, sier han videre.

Grini funderer på hvor lenge byggebråket skal pågå.

– Jeg håper vi slipper støyplager utover høsten, skriver hun.

Helt støyfritt kan ikke Groven love at det blir. Men de mest støyende arbeidene blir ferdig i løpet av august, forsikrer han.

– Så det blir mindre støy etter dette?

– Jeg vil tro det, svarer Groven.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.