Veien i Ekebergskråningen skal få nye striper

VANSKELIG Å KRYSSE: Beboere i Ekebergskråningen synes det er vanskelig å krysse Valhallveien, her ved Simensbrekka, etter at de oppmerkede gangfeltene forsvant.

VANSKELIG Å KRYSSE: Beboere i Ekebergskråningen synes det er vanskelig å krysse Valhallveien, her ved Simensbrekka, etter at de oppmerkede gangfeltene forsvant. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Skolebarn i Ekebergskråningen savner oppmerkede gangfelt etter gravearbeider. Det kommer trolig i løpet av våren.

EKEBERGSKRÅNINGEN: – Hvor blir det av de oppmerkede gangfeltene i Valhallveien ved Simensbrekka, undrer Waheeda Bjerkås. Hun har barn på Ekeberg skole og sier at de manglende stripene i veibanen er et stort problem.

Det mangler gangfelt flere steder i Valhallveien og Ekebergveien.

Farlig for skolebarn

Skiltene som varsler om at det er gangfelt er der fortsatt, men uten stripene er det mange bilister som glemmer å ta hensyn til fotgjengere.

– Nå har det gått et helt skoleår uten gangfelt, og det går utover trafikksikkerheten. Biler kjører i full fart og tuter på barn som prøver å krysse veien, sier Bjerkås fortvilet.

Hun påpeker at det er lenge siden veiarbeidene var ferdig, og at det heller ikke har vært mye snø i vinter.

– Da må de vel kunne merke opp gangfeltene?

Etter vårrengjøringen

Pressetalsmann Odd Bratteberg i Bymiljøetaten svarer følgende når Nordstrands Blad spør når beboere kan vente seg ny oppmerking:

– Rent generelt kan jeg si at re-oppmerking etter veiarbeid i vinterhalvåret ikke kan gjennomføres før det blir varmt i været, da vi bruker en type plastmaling, sier Bratteberg.

– Oppmerkingen starter opp etter at vårrengjøringen er ferdig, og det vil si etter 17. mai. Oppmerking av gangfelt blir prioritert, sier Bratteberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag