Gå til sidens hovedinnhold

Veien ikke kjørbar

Veien inn til Lambertseter gård og ungdomsklubben er i dårlig stand. Utbedring kan komme.

LAMBERTSETER Den er rett og slett ikke kjørbar verken sommer eller vinter, sier Reidar Stormo.

Han bruker strekningen ukentlig til og fra IOGT-møter på gården, og irriterer seg over at ingen tar ansvaret for den dårlige veistandarden.

Det ene store «hølet» avløser det andre. Når det regner blir hullene til store innsjøer, og om vinteren sklir vi avgårde på issvuller, forteller han.

Slalåmkjøring

Stormo er selv bevegelseshemmed, og føler med andre som sliter med fremkommeligheten de par hundre meterene fra Lambertseterveien inn til gården.

Eldre og uføre er nødt til å bruke bil. De må kjøre slalåm for å unngå hullene samtidig som de må ta hensyn til de som går. Fotgjengere med krykker eller rullator har det like vanskelig, sier en sint Stormo.

Verre og verre

71-åringen mener det bare må være ren flaks at ikke noe alvorlig har skjedd.

Ingen kan garantere at man ikke ramler ned i et hull og slår seg stygt. Eller at bildekkene skjæres i stykker på skarpe kanter.

Jeg tror jeg snakker på vegne av veldig mange når jeg mener at her må det asfalteres og gjøres grundig arbeid. Noen må da ha ansvaret, og de trenger en vekker. Jeg har kjørt her i fem år, og det blir bare verre og verre, sier han.

Tar saken

En telefon til Friluftsetaten gjør Reidar Stormo optimistisk. Presseansvarlig Anne Aakervik forteller at området rundt gården er regulert til friområde, og derved formelt er Friluftsetatens ansvar.

Gården derimot, er Omsorgsbygg ansvar, og veien brukes jo stort sett til og fra gården. Vi er klar over at veien er i dårlig forfatning, og vi skal ta saken opp med Omsorgsbygg for å se om vi kan få til et samarbeid om å få rustet opp veien. Vi er imidlertid ikke kommet så langt foreløpig, sier hun.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto