*Nettavisen* Nyheter.

Veien mot lappen

 

Den 18. august i år våknet jeg med hjertet i halsen og tusen sommerfugler i magen. D-dagen var her. Jeg skulle ta førerprøven.

Det hadde vært en lang dags ferd mot målet, det var nemlig ikke første gang jeg prøvde å kjøre opp... Allerede for åtte år siden, like før jeg flyttet til England for å studere, prøvde jeg meg på førerprøven. Som dere sikkert skjønner, så gikk ikke det så bra. Katastrofalt, er vel heller ordet - jeg var overhodet ikke klar den gangen.

Så gikk årene, jeg studerte og prøvde å trenge hele bilkjøringen bak i hodet. Det gikk fint i mange år, men så ble jeg journalist.

Når skal du ta lappen da? var et stadig tilbakevendende spørsmål. Endelig tok jeg meg sammen og begynte med kjøretimer, det er nesten et år siden. Det har vært en reise med mange oppturer og nedturer. Når skal du kjøre opp da? var spørsmålet nå, et tema jeg etter beste evne har forsøkt å dukke unna. Jeg fortalte nemlig ingen om oppkjøringen.

Så satt jeg der da, med en ukjent mann ved min høyre side - min nemesis - den fryktede sensoren fra Risløkka trafikkstasjon. Som skulle vise seg å være en veldig hyggelig mann. Jeg kjente at jeg klarte å puste. Ferden gikk mot Groruddalen, og jeg følte at det gikk ganske bra. Visst kjørte jeg i feil retning et par ganger, men det synes ikke sensor gjorde noe. Det var ingen kjentmannsprøve.

Verre var det da jeg satte bilen i tredjegir ved en feiltakelse og stoppet midt i en rundkjøring. To ganger. Da jeg endelig skjønte hva som var årsaken til at bilen stoppet, klarte jeg skjelvende å komme meg ut av den pinlige situasjonen. Men jeg tenkte, pokker, var det spikeren i kista?

Men nei da, sensor var så fornøyd han, og da han sa «denne førerprøven er bestått» trodde jeg nesten ikke på ham. Jeg løp bort til min eminente kjørelærer Ørjan og hylte: Jeg greide det!

Klyp meg i armen, jeg har lappen. Ti år har det tatt, men utholdenhet lønner seg. Det er min 91 år gamle bestemor et eksempel på - hun tok lappen i en alder av 60 år! Så til alle som gruer seg for å sette seg bak rattet - det er aldri for sent å begynne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.