RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever bedring: Bjørn Dahl-Engh og Øyvind Eide er lei av at grusveien mellom Kronveien og Herregårdsveien ikke kan bli skikkelig utbedret med drenering og asfalt. – Til tider er halve veien borte, og løsmassene som fylles på blir borte igjen ved neste regnskyll, sier naboene oppgitt.	foto: Nina Schyberg Olsen
Krever bedring: Bjørn Dahl-Engh og Øyvind Eide er lei av at grusveien mellom Kronveien og Herregårdsveien ikke kan bli skikkelig utbedret med drenering og asfalt. – Til tider er halve veien borte, og løsmassene som fylles på blir borte igjen ved neste regnskyll, sier naboene oppgitt. foto: Nina Schyberg Olsen

Veien regner bort

Gangveien mellom Kronveien og Herregårdsveien ødelegges av manglende drenering og vedlikehold.

LJANSKOLLEN/LJAN: Den mye brukte grusveien som strekker seg fra Kronveien, ned over Ljanselva og bort til Herregårdsveien er i årevis blitt vedlikeholdt av naboene, men nå orker de ikke mer.

LES OGSÅ: Mener veien er privat

Må lage vollgraver

– Når det regner flommer alt vannet fra Ljanskollen nedover her og lager dype grøfter, men vi er ikke veireparatører. Det er blitt enda verre nå som Kronveien har fått ny, fin asfalt, sier naboene Bjørn Dahl-Engh og Øyvind Eide.

De har selv kjørt på flere tilhengerlass med grus i året for å vedlikeholde veien. Nå har de gått over til å lage små vollgraver for å lede vannet bort, og grusbankene i skogen nedenfor vitner om hvor mye av veien som forsvinner med regnskyllene.

– Gangveien brukes av masse mennesker, og burde vært drenert og asfaltert for lenge siden. Det er turvei, skolevei, kirkevei og raskeste vei til butikken for oss som bor på Ljanskollen, sier de to engasjerte naboene.

– Nå risikerer syklister å gå på trynet i de dype grøftene, og enkelte steder kommer man bare såvidt forbi med barnevogn, påpeker Dahl-Engh, som også sitter i Øvre Ljanskollen Vel.

– Til tider har halve veien vært vekk, og det kan fort skje ulykker hvis folk kommer her i mørket. Kommunen gjør bare halvhjertede reparasjoner med løsmasser som forsvinner ved neste regnvær, sukker de to naboene.

Drømmer om oppgradering

Bjørn Dahl-Engh forteller at han har vært i kontakt med kommunen, men at de skylder på ferieavvikling og at de uansett ikke har penger til å gjøre noe i år.

– Skolen starter neste uke, og snart er det vinter. Da er det null vedlikehold av veien, og skolebarna vasser i slaps eller så må de balansere på holken. Såvidt vi vet er hele veien i utkanten av verneområdet, derfor burde det være mulig å få oppgradert standarden, sier naboene forhåpningsfullt.

De kommenterer at det nylig kom opp skilter som tilsier at veien er regulert til gang- og sykkelvei, men at den ikke er blitt oppgradert av den grunn.

– Nå er det Friluftsetaten som visstnok har ansvaret, men hvis den er omregulert til gang- og sykkelvei burde det kanskje være Samferdselsetaten som har ansvaret, undrer naboene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere