Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veien til London

Markus Peterman (15) forteller at utfordringen for ham blir hvilke andre retningslinjer og skoler han skal ha på sitt andre- og tredjevalg.
Markus Peterman (15) forteller at utfordringen for ham blir hvilke andre retningslinjer og skoler han skal ha på sitt andre- og tredjevalg.
Stovner videregående skole fortsetter å satse internasjonalt.

Internasjonale: Inspektør og rådgiver Synnøve Fredly og Karen Aaseud tror mange lar seg friste av muligheten til et år i London.

STOVNER: Stovner videregående skole holdt forrige torsdag åpen dag for alle tiendeklassinger som har tenkt å søke seg inn på videregående skole før 1. mars.

Skolen er i vinden, og Stovner satser spesielt på utveksling til London.

Skolegang i London?

Inspektør og rådgiver Synnøve Fredly og Karen Aaseud oppfordrer alle elever til å søke seg inn på Stovner på grunn av det gode mangfoldet og tryggheten skolen har å tilby.

De forteller også at de aller «flinkeste» elevene på Studiespesialisering 2, vil få sjansen til å tilbringe et helt år med skolegang i en skole i London.

– Hittil har 30 elever på skolen tatt turen ned dit, og de er strålende fornøyd med å ha fått sjansen til det. Det vi legger aller mest vekt på, er fraværet, interessen, atferd, selvstendighet og en liten dose karakterer, forteller rådgiver Synnøve Fredly.

Søkingen til et års opphold i London skjer på følgende måte: Elevene søker og derifra blir elevene kalt opp til et lite intervju før den endelig avgjørelsen tas.

Stovner som førstevalg

Markus Peterman (15) forteller at for han var det ingen andre skoler enn Stovner som var interessante.

– Jeg har bestemt meg for at jeg skal søke studiespesialisering på Stovner som mitt førstevalg. Valget mitt var egentlig ganske lett. Grunnen til det er fordi den først og fremst ligger veldig nære området der jeg bor, i tillegg til at det er en veldig kul skole med dyktige lærere, sier Markus.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!