RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veien til London


Markus Peterman (15) forteller at utfordringen for ham blir hvilke andre retningslinjer og skoler han skal ha på sitt andre- og tredjevalg.
Markus Peterman (15) forteller at utfordringen for ham blir hvilke andre retningslinjer og skoler han skal ha på sitt andre- og tredjevalg.
Stovner videregående skole fortsetter å satse internasjonalt.

STOVNER: Stovner videregående skole holdt forrige torsdag åpen dag for alle tiendeklassinger som har tenkt å søke seg inn på videregående skole før 1. mars.

Skolen er i vinden, og Stovner satser spesielt på utveksling til London.

Skolegang i London?

Inspektør og rådgiver Synnøve Fredly og Karen Aaseud oppfordrer alle elever til å søke seg inn på Stovner på grunn av det gode mangfoldet og tryggheten skolen har å tilby.

De forteller også at de aller «flinkeste» elevene på Studiespesialisering 2, vil få sjansen til å tilbringe et helt år med skolegang i en skole i London.

– Hittil har 30 elever på skolen tatt turen ned dit, og de er strålende fornøyd med å ha fått sjansen til det. Det vi legger aller mest vekt på, er fraværet, interessen, atferd, selvstendighet og en liten dose karakterer, forteller rådgiver Synnøve Fredly.

Søkingen til et års opphold i London skjer på følgende måte: Elevene søker og derifra blir elevene kalt opp til et lite intervju før den endelig avgjørelsen tas.

Stovner som førstevalg

Markus Peterman (15) forteller at for han var det ingen andre skoler enn Stovner som var interessante.

– Jeg har bestemt meg for at jeg skal søke studiespesialisering på Stovner som mitt førstevalg. Valget mitt var egentlig ganske lett. Grunnen til det er fordi den først og fremst ligger veldig nære området der jeg bor, i tillegg til at det er en veldig kul skole med dyktige lærere, sier Markus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere