RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veiene får make over


Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Det er duket for asfaltsommer. 53 kilometer veinett skal asfalteres.

SENTRUM/GRORUDDALEN: I sommer tar Oslo kommune en asfaltdugnad. Flere veier, gangfelt og sykkelfelt skal asfalteres. 105 gater får en make over. Til dette skal det 45.000 tonn asfalt til. Dette er langt mer enn i fjor.

Bot og borttauing

Samferdselsetaten oppfordrer bilistene til å følge med på skiltingen. I enkelte perioder må gateparkeringen bort for at asfalteringen skal kunne skje.

Det blir da satt opp skilt 24 timer før arbeidet skjer. Biler som ikke er flyttet må betale staten penger i form av bøter. I verste fall vil bli tauet bort

Tar vare på søvnen

Det er bydelsoverlege, politi og Samferdselsetaten som bestemmer når arbeidene kan utføres. Trafikksituasjon og vår nattesøvn er avgjørende faktorer. Etaten opplyser om at asfaltering vil bli forsøkt gjort på dagtid så langt det lar seg gjøre.

Arbeidene skal være ferdige i oktober, med forbehold om utsettelser. Regner det, festes nemlig ikke asfaltlimet. Det er overføringer fra piggdekkordningen og de vanlige bevilgningene som tar seg av kostnadene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere