Gå til sidens hovedinnhold

Veileder ungdom på Ulsrud

Hver onsdag tilbyr Unginfo gratis hjelp og veiledning til ungdom på Ulsrud videregående skole. Snart blir det tilsvarende tilbud på Bjørnholt.

ULSRUD: – Dette er veldig bra, mye informasjon og full pakke, sier Omar Butt (19) og Jagroshan Singh (18).

De var blant elevene som benyttet seg av Unginfos tjenester da Nordstrands Blad besøkte informasjonsstanden på Ulsrud videregående skole sist uke.

– Vi hadde spørsmål om Lånekassen og vitnemål, og fikk svar på de vi lurte på, sier de to gutta fornøyd.

Satser i bydelene

Unginfo drives av Barne- og ungdomsrådet i Oslo, og tilbyr ungdom i alderen 13-26 år hjelp med alt fra jobbsøking til spørsmål om utdanning, jus, økonomi, helse og bolig.

Kontoret er i Møllergata i sentrum, men hver onsdag fra klokken 10-12 har Unginfo stand i kantina på Ulsrud videregående skole. Her svarer de på spørsmål og deler ut brosjyrer, såvel som kondomer.

– Dette er en ny satsning vi har ute i bydelene, og om noen uker starter vi med det samme på Bjørnholt skole. Vi ser at behovet er stort, man lurer på så mye i denne alderen, sier avdelingsleder Wanda Voldner.

– På videregående må man ta mange viktige avgjørelser selv, og vi tilbyr informasjon om alt ungdom lurer på, sier Voldner.

– Noen har veldig spesifikke spørsmål, mens andre lurer på mer generelle ting. Vi svarer på alt de spør om, sier Voldner.

Gratis tilbud

I tillegg til å veilede ungdom, arrangerer Unginfo kurs og hjelper til med å lage CV og skrive søknader.

På kontoret i byen kan man dessuten få låne pc og telefon. Alle tjenester er gratis og de ansatte har taushetsplikt. Les mer om tilbudet på www.unginfo.no.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg