RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veivåg kan bli ordfører


STRÅLENDE FORNØYD: Kjell Magne Veivåg og resten av Venstre feiret valgseieren på Onkel Donalds i sentrum.
STRÅLENDE FORNØYD: Kjell Magne Veivåg og resten av Venstre feiret valgseieren på Onkel Donalds i sentrum.
Groruddalspatriot og Venstre-politiker Kjell Magne Veivåg fra Hellerud har plutselig havnet sterkt i medias søkelys etter valget. Selv tar han det hele med knusende ro.

GRORUDDALEN: Leserne av Lokalavisen Groruddalen kjenner etterhvert godt til Venstre-politikeren Kjell Magne Veivåg. Han har frontet saker innenfor skole, miljø, samferdsel og kultur på lokalt plan.
Etter Venstres brakvalg på mandag, har også riksmedia begynt å interessere seg for den tidligere skolebyråden fra Hellerud. Da Lokalavisen Groruddalen gikk i trykken, var han en het kandidat til å bli Oslos nye ordfører.
Det er hyggelig med oppmerksomhet så lenge det dreier seg om politikk. Mindre interessant er det når det spekuleres i forhandlingene om byråd. Det kan det ikke sies noe om ennå, sier Veivåg bestemt til Lokalavisen Groruddalen.

Historisk valg

Venstre har gjort et historisk godt valg i Oslo. 8,6 prosent gir fem taburetter i Oslo bystyre og en styrket posisjon til å forhandle om byrådsmakt. Kjell Veivåg får følge av Ola Elvestuen, Toril Berge, Guro Fjellanger og Olaf Thommesen, slik det nå ser ut. Ane Willumsen fra Lindebergåsen kan få plass, hvis Venstre går inn i et byråd.
Vi skal stå på for våre saker og kommer til å utnytte at vi nå har fått en større gruppe, sier Venstre-mannen.
Veivåg er misfornøyd med at Venstre ikke gjør det så skarpt i bydelsvalget. Kun en representant i Grorud bydelsutvalg er for dårlig.
Det ser ikke ut til at de lokale sakene har spilt så stor rolle. Folk har stemt uavhengig av hvilke saker som er til behandling, tror Veivåg.
Blir det større gjennomslag for Venstre-politikk i bystyret nå?
Det er jo håpet, men samtidig registrerer vi at Ap og FrP har tilsammen 60 prosent av stemmene i bydelen. SV er svekket så det ser ikke ut til at saker som Huken har vært så viktig for folk. Vi skulle gjerne ønsket oss noen andre konstellasjoner, sier Venstremannen.

Kan bli ordfører

Endel medier spekulerer i at Kjell Veivåg blir Oslos neste ordfører. Selv lar han seg ikke påvirke så mye av diskusjonene, men ser at ordførerkjedet kan åpne opp nye muligheter for politisk profilering. Både i Oslo og Groruddalen.
Rollen som ordfører gir mange muligheter til å jobbe for saker uten at man går inn i byrådsarbeidet. Det kan dreie seg om integrering, kultur, miljøpolitikk. Ordførerjobben er en viktig politisk plattform hvor man kan sende ut signaler og ta politiske initiativ, sier Veivåg.
Dere fronter jo miljøsaken veldig sterkt. Er det ikke da et dilemma at FrP sitter i byråd?
Det er klart det er problematisk, og derfor vil ikke vi at FrP skal være med i byrådet. Vi må se an flertallet i bystyret til enhver tid. FrP stemte imot klimaplanen, den fikk vi likevel igjennom. FrP er ingen pådriver i miljøpolitikken, men det er heller ikke Ap, sier Veivåg.
Hva med Høyre da?
De har også sine sider, men de er bevisste på at et samarbeid med Venstre innebærer en aktiv miljøpolitikk. Det er viktig for oss å få gjennomslag for en politikk som går i vår retning, men hvordan vi får det til gjenstår å se, avrunder Veivåg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere