RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Vekkerklokke utløste politiutrykning

Fyllekjøring, narkotika, falske innsamlinger og en vekkerklokke som førte til politiutrykning til det man trodde var et innbrudd. Her er politiloggen.

Fant veske

LAMBERTSETER: En person ringte politiet fredag klokken 16.21 etter at han hadde funnet en veske med nøkler, pc og en del andre småting i utenfor leiligheten i Feltspatveien. Politiet kom til stedet og hentet vesken som også innhold et ID-kort til mulig eier. Politiet har forsøkt å komme i kontakt med veskeeieren, men har så langt ikke lyktes.

Festkrangel

HAUKETO: Klokken kvart på ti fredag kveld fikk politiet melding om ordensforstyrrelse på en fest i Hauketoveien. En mann skal ha slått en jente. Da politiet kom til stedet var det en fest der. Mannen (20) og jenta (21) var på festen sammen og det var stille og rolig da politiet var på stedet.

Vekkeklokke utløste innbruddsalarm

PRINSDAL: Et kvarter over midnatt til lørdag fikk politiet en telefon fra en melder som mente det var innbrudd på gang i rekkehuset hvor personen bodde i Prinsdalsfaret. Melder hørte en alarm og mente det var knirkelyder i huset. Da politiet kom til stedet viste det seg at det var en vekkeklokke som sto og gikk i underetasjen, og ikke innbruddstyver som var på ferde.

Stjal feriebagasjen

BRANNFJELL: En ferieklar familie ble frastjålet bagasjen sin i Vestengsvingen like etter klokken fire natt til lørdag. To ferdigpakkede kofferter ble båret ut til bilen, mens huseieren gikk inn igjen for å hente mer. Da han kom ut like etterpå hadde noen tatt med seg koffertene som stort sett bare inneholdt klær. En hvit sedan, muligens en Mazda ble observert i området, men ingen er pågrepet i saken.

Med promille

EKEBERG: Klokken 11.23 lørdag ble en 32 år gammel mann stanset av politiet i Kongsveien. Politiet mistenkte promille og kjørte mannen til sentralarresten for utvidet pusteprøve. Førerkortet ble beslaglagt.

Tatt med amfetamin

RYEN: En 30 år gammel mann ble kontrollert av politiet i Ryenbergveien lørdag klokken 12.23. Det ble funnet en mindre mengde amfetamin på mannen, som ble anmeldt og dimittert fra stedet.

Advarer mot falske innsamlinger

BRANNFJELL: Rundt halv fem lørdag ettermiddag fikk politiet flere meldinger om mistenkelige pengeinnsamlere som holdt på i Tormods vei. Innsamlerne påsto at de samlet inn penger til Røde Kors. Politiet dro til stedet og lette etter en sølvfarget Opel som settes i sammenheng med innsamlerne, men uten å finne den.

– Folk er veldig flinke til å ringe inn om unormale pengeinnsamlinger og det må de bare fortsette å gjøre. De som samler inn penger skal være godt legitimerte, sier politioverbetjent Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Diesellekkasje

MORTENSRUD: En dansk lastebilsjåfør var lørdag ettermiddag uheldig da han svingte inn i Helga Vaneks vei på Mortensrud. En rist i veien spratt opp og slo hull på dieseltanken og en god del diesel rant ut i veibanen. Noe av lekkasjen rant ned i en kum. Brannvesenet var på stedet og Vann og avløpsetaten ble varslet.

Sparket 17-åring i hodet

LAMBERTSETER: Halv ett natt til søndag fikk politiet melding om slagsmål i Steinspranget på Lambertseter. Da politipatruljen kom til stedet fant de en 17 år gammel gutt som var blitt sparket av personer som ranet han for lommebok og telefon. Politiet har beskrivelse av gjerningspersonene og etterforsker saken. 17-åringen klagde over vondt i hodet og ble kjørt til legevakten med mulig hjernerystelse. Klokken 01.06 samme natt sjekket politiet området rundt Lambertseter barneskole og kom der over et massivt skadeverk. Hele ti vinduer var knust. Politiet ser denne saken i sammenheng med det voldelige ranet i Steinspranget. Det er gjennomført åstedsundersøkelser på stedet.

Kjørte i fjellveggen

SVARTDALEN: Klokken halv åtte natt til søndag fikk politiet melding om at en personbil var kjørt i tunnelveggen i Svartdalstunnelen i retning byen. Det var en 28 år gammel mann i bilen og han ble kjørt til Ullevål sykehus. Han var ved bevissthet, men skal ha hatt smerter i nakken. Det blir rutinemessig tatt promilleprøve av mannen. Førerkortet er beslaglagt.

Kjørte i fylla

TRASOP: Klokken 10 søndag morgen stanset politiet et bil i Trasopveien. Det var mistanke om promillekjøring og den 59 år gamle mannen som kjørte bilen ble tauet inn til sentralarresten for utvidet prøve. Førerkortet ble beslaglagt.

Husk bålforbudet

OSLO: De siste dagene har det kommet flere meldinger om branner. Klokken 21.24 søndag kom det melding om gressbrann på Munkelia T-banestasjon. Det var en liten brann og den ble slukket av brannvesenet. Klokken 20.08 samme dag kom det melding om brann i Jomfrubråtveien. Det viste seg at det var noen ungdommer som hadde fyrt opp bål. Flammen var ikke større enn at den ble slukket med en bøtte vann. Politiet ber folk være forsiktige da knusktørt gress fort kan komme ut av kontroll og bli langt større enn planlagt. Det er bålforbud i Oslo fra 15. april til 15. september. På friluftsetatens hjemmesider finner du oversikt over godkjente ildsteder.

Dyr tiggetur

MANGLERUD: Klokken kvart på ti mandag morgen fikk politiet melding om at tre tiggere slåss ved taxiholdeplassen ved Manglerud senter. Da politiet kom til stedet var det ikke noe slåssing å se, men tiggerne kjeftet høylytt på hverandre. Alle tre ble bortvist fra stedet i 24 timer. Klokken 14.31 var en av dem, en 33 år gammel mann, tilbake på stedet. Han ble pågrepet av politiet og ilagt et forelegg på 6000 krone for ikke å ha etterkommet politiets pålegg.

Tatt med 50 gram hasj

OPPSAL: En 26 år gammel mann ble mandag klokken 13.16 kontrollert av politiet på Oppsal T-banestasjon. Mannen var i besittelse av 50 gram hasj. Han ble pågrepet og kjørt i sentralarresten.

Batterilader tok fyr

OPPSAL: Mandag klokken 16.43 kom det melding om brann i Oppsaltoppen. Det kom røyk ut av en kjeller. Da politiet kom til stedet luktet det litt røyk, men det var ingen brann. I kjelleren sto noen 12 volts batterier til ladning og disse og laderen hadde utviklet noe røyk. Det ble luftet ut på stedet og skrevet rapport på forholdet.

Tatt for nasking

BRYN: Fem på fem mandag ettermiddag ble en 25 år gammel rumensk statsborger tatt for nasking på Bryn senter. Han hadde stjålet for mer enn 2500 kroner. Han ble pågrepet av politiet og kjørt i sentralarresten hvor han fikk et forelegg på 4000 kroner for forholdet.

Sikret ikke barn i bilen

KLEMETSRUD: Klokken 21.55 mandag stanset politiet en svenskregistrert bil i krysset Ljabruveien/Enebakkveien. Den 21 år gamle mannen som kjørte bilen hadde ikke sikret barna som var i bilen tilstrekkelig og fikk et gebyr for dette. Det viste seg også at bilen ikke hadde forsikring. Skiltene ble klippet og bilen ilagt bruksforbud.

Uten gyldig førerkort

SKULLERUDDUMPA: Klokken 00.18 natt til tirsdag stanset politiet en bil i Skulleruddumpa på E6 utgående. Den 42 år gammel kvinnen som kjørte bilen hadde ikke gyldig førerkort. Bilen ble tauet bort fordi den sto til hinder for trafikken.

Rant vann i veien

BJØRNDAL: Klokken 00.18 natt til tirsdag fikk politiet melding om en vannlekkasje i Slimeveien. Et vannrør til Bjørnholt skole hadde slått sprekker og vann rant nedover Slimeveien mot Ljabruveien. Det meste av vannet rant ned i en kum. Skaden skal ha blitt reparert onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere