RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vekter jobbet for doping-liga

Startet med doping fordi han var misunnelig på at andre ble større enn ham på treningssenter.

OSLO TINGRETT/NORDSTRAND: En 34 år gammel mann fra Bydel Nordstrand møtte i begynnelsen av måneden i Oslo tingrett tiltalt for doping-bruk, oppbevaring av større dopingmengder, fem kilo bindemiddel brukt i produksjonen og pengebeløp knyttet til omsetningen.

På treningssenteret hvor han trente opplevde han at andre raskere hadde større fremgang enn han og dermed startet han å bruke dopingmidler.

I tingretten forklarte 34 åringen at han startet å bruke dopingmidler i 2006.

LES OGSÅ: Oslos dyreste garasjeplass?

Guru

Som følge av dopingbruken opparbeidet mannen seg en ikke ubetydelig gjeld til en bakmann med dekknavnet «Guru».

34-åringen forklarte at han følte seg truet av «Guru» som han mente satt på toppen av doping-nettverket, bestemte alt og blant annet hadde opplysninger om 34-åringens familie.

Da han fikk tilbudet om å bidra i nettverket mot at han fikk fri tilgang til dopingpreparater og gjelden ble slettet takket han ja. 34-åringen fungerte i rundt et halvt år som mellommann og tok imot større pengebeløp fra ulike dop-kunder.

Han fraktet også dopingpreparater til Follebu i Gausdal kommune hvor en annen bakmann møtte han og fraktet dopingmidlene videre til Trondheim.

LES OGSÅ: Etterlyser disse to etter voldtekt i Slottsparken

Avhengig

I sin forklaring til tingretten fortalte 34-åringen at han var svært avhengig av dopingpreparater. Han forklarte også for retten at det var politiets etterforskning av saken som fikk han ut av doping-avhengigheten, noe han uttrykte takknemlighet for i retten.

I tingretten kom mannen med en grundig og uforbeholden tilståelse. Mannen er sykemeldt fra jobben som vekter ved et kjøpesenter i Oslo og er ikke tidligere straffet.

På grunn av tilståelsen og at mannen har sluttet med dopingbruken ble han dømt til 418 timers samfunnsstraff som må gjennomføres i løpet av ett år. Han får også inndratt nesten 50.000 kroner samt dopingmidler som han var i besittelse av da politiet ransaket leiligheten hans på Nordstrand i juni i fjor.

Mannens forsvarer advokat Astri Aas-Hansen i advokatfirmaet Elden, sier at mannen har vedtatt dommen.

– Han er fornøyd med resultatet. Han har lagt seg flat og erkjent forholdet, og lagt dette bak seg, sier Aas-Hansen. 


ANDRE SAKER FRA DITTOSLO:

– Nok er nok, nå må farten ned!

Mann slo sjuåring som plaget datteren hans
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere